ΡεπορτάζΑρχείο

Μάθημα ζωής από το Ναύπλιο παρέδωσε ο 16χρονος Νίκος Παπαγγέλης

Το 1ο Τριάθλο Ναυπλίου είναι πλέον παρελθόν και μία από τις στιγμές που το σημάδεψαν είναι και η συμμετοχή του 16χρονου παρατριαθλητή του Α.Σ. Καστελλάνοι Νίκου Παπαγγέλη. Τι το ξεχωριστό όμως έχει ο Νίκος;
 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παιδί σαν όλα τ’ άλλα, που απλά έτυχε να τον σημαδέψει μία ατυχία. Όλα άρχισαν το 2012 όταν ένιωσε φρικτούς πόνους στο αριστερό του πόδι. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από οστεοσάρκωμα (μία μορφή καρκίνου των οστών). Αρχικά προσπάθησε με χειρουργεία και χημειοθεραπείες κάτι που έδειχνε να φέρνει αποτέλεσμα. Όμως μετά από 2 χρόνια έπαθε υποτροπή στο ίδιο σημείο και έτσι κατέληξε στη μοναδική λύση που ήταν ο ακρωτηριασμός.
 

Ίσως οι περισσότεροι σε αυτή τη περίπτωση να τα παρατούσαμε και να χάναμε κάθε κέφι για ζωή. Όχι όμως ο 16χρονος Νίκος που μέσα από αυτό το συμβάν απέκτησε μεγαλύτερο πάθος και όρεξη για ζωή. 
 

Ο Νίκος που μένει στον Πειραιά, ασχολούταν από μικρός με το ποδόσφαιρο. Ο ακρωτηριασμός του όχι μόνο δεν τον πτόησε αλλά αντίθετα τόνωσε την αγάπη του για τον αθλητισμό, μόνο που τον έστρεψε σε άλλα αθλήματα.

Έχοντας ασχοληθεί με την ποδηλασία και την κολύμβηση, όπου και έχει πάρει μέρος σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, αποφάσισε να δοκιμάσει για πρώτη φορά και το Τρίαθλο. Ο πρώτος του αγώνας ήταν το Spetsathlon, ενώ βρέθηκε εχθές και στο Ναύπλιο, όπου όχι μόνο πήρε μέρος κανονικά σε όλα τα αθλήματα, αλλά ανταγωνίστηκε επί ίσοις όροις τους αρτιμελείς τριαθλητές, καταφέρνοντας μάλιστα να τερματίσει μπροστά από αρκετούς από αυτούς (1:46:00 ήταν ο χρόνος του μετά από 750μ. κολύμπι, 20χλμ. ποδήλατο και 5χλμ. τρέξιμο – Αρκετά γρήγορος!).
 

Σεμνός αλλά επίμονος, δεν σκοπεύει να τα παρατήσει, αλλά στοχεύει ψηλά σε διακρίσεις με τα Ελληνικά χρώματα σε πανευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες, με όνειρό του ένα μετάλλιο στους παραολυμπιακούς, και όπως όλα δείχνουν θα τα καταφέρει. Το περασμά του από το Ναύπλιο σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο, και εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια. 

Δείτε εδώ ένα σχετικό αφιέρωμα στην ποδηλασία ατόμων με αναπηρία με τη συμμετοχή και του Νίκου Παπαγγέλη (9:35, 25:30) στη ΝΕΡΙΤ.

Και εδώ το πέρασμά του “γίγαντα” από την Πλαπούτα στο Ναύπλιο.
 
K.K.