ΠολιτισμόςΑρχείο

Η ιστορία της ακτιβίστριας Rachel Corrie στο Τριανόν

Συλλέγοντας υλικό από τα ημερολόγια που κρατούσε η Rachel αλλά και τα e-mails που συχνά έστελνε στην οικογένειά της, σε φίλους και γνωστούς, ο σκηνοθέτης Alam Rickman και η δημοσιογράφος Katharine Viner, συνέγραψαν το έργο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie».

My name is Rachel Corrie
Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ‘Ωρα 20:00
Θέατρο Τριανόν, Ναύπλιο

Μεγαλωμένη σε μια τυπική αμερικανική οικογένεια, η Rachel από μικρή ηλικία έδειχνε μεγάλη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικά. Ήθελε να γίνει συγγραφέας και καλλιτέχνης.

Μεγαλώνοντας κι ενώ φοιτούσε στο τμήμα Καλών Τεχνών κολεγίου της Αμερικής, παράλληλα συμμετείχε σε οργανισμούς υπέρ της ειρήνης, της προστασίας φυσικών πηγών ενέργειας αλλά και άλλους.

Η συμμετοχή της σε δύο σημαντικά κινήματα υπέρ της ειρήνης και υπέρ των Παλαιστινίων – αν και προερχόταν από την αντίθετη πλευρά – είχε σαν φυσικό επακόλουθο για εκείνη το ταξίδι στη Λωρίδα της Γάζας. Σκοπός της; Η προστασία σπιτιών Παλαιστινίων, τα οποία απειλούνταν από τις στρατιωτικά εξοπλισμένες μπουλντόζες των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας. Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος της, καθώς στην καθορισμένη ως ζώνη ασφαλείας περιοχή Ράφα η Rachel έβαλε το σώμα της ως εμπόδιο σε μια μπουλντόζα η οποία ποτέ δεν σταμάτησε.

Το έργο έχει διάρκεια 45 λεπτά και έχει δομηθεί έτσι ώστε να απευθύνεται και σε νεανικό κοινό, γι αυτό μπορεί να παρουσιαστεί σε σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια).

Δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός. Η παρουσίαση είναι δωρεάν.