ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τατούλης και ΔΕΠΑ συζήτησαν για το πέρασμα του East Med από την Πελοπόννησο

Εκπρόσωποι της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε. επισκέφθηκαν εχθές Τρίτη 2/6, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη προκειμένου να τον ενημερώσουν για την εξέλιξη του σχεδιασμού και των αποφάσεων σχετικά με την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου East Med από την Πελοπόννησο.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του μακρόπνοου αυτού σχεδίου, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο δημιουργίας δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε πόλεις της Πελοποννήσου, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την υφιστάμενη παροχή φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου στο νοτιοανατολικό χερσαίο άκρο της Ευρώπης και στο μέσο της Μεσογείου, σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή θα λειτουργήσει ευεργετικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Περιφέρειας, με την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας, ενώ συνάμα θα βελτιώσει τη διεθνή της θέση.