ΆρθροΑρχείο

Αηδίες! Είμαστε όλοι ψεκασμένοι!

Είναι πολλοί που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Τώρα το με τι μας ψεκάζουν δεν μας το είπαν, αλλά θα πρέπει να είναι κάτι πολύ κακό και βλαβερό, που θα παίρνει όλη την ζωτικότητα του έθνους και θα μας αποκοιμίζει. Να μας κάνει, μ’ άλλα λόγια, άβουλα όντα. Εν τάξει μέχρι εδώ;

 

Βεβαίως οι υποστηρίζοντες τους ψεκασμούς παρέλειψαν να μας πουν ποιοι μας ψεκάζουν, αλλά, υποθέτω, θα είναι οι «εχθροί», που, επειδή ήμαστε άτακτοι ως λαός, αποφάσισαν να μας κάνουν… τακτικούς και να μας συμμορφώσουν. Αυτά όμως τα έχουμε εξετάσει και στο παρελθόν και δεν πρόκειται να πούμε τα ίδια για άλλη μια φορά. Η απορία μου όμως παραμένει: Τα παιδιά τους τι τα κάνουν όταν ψεκάζουν εμάς; Πού τα καταχωνιάζουν, για να μην γίνουν κι αυτά όπως εμείς οι άλλοι, οι άτακτοι; Μην ανησυχείτε, θα βρει τις απαντήσεις η Ιστορία. Και κάτι άλλο: Γιατί μερικοί δεν αισθανόμαστε ψεκασμένοι;

 

Πάμε τώρα να δούμε πόσο ψεκασμένοι είναι οι κυβερνήτες μας. Αν τους έχουν ψεκάσει και αυτούς και δεν τους ειδοποίησαν να κρυφτούν στου Μαξίμου, ας πούμε, για να την γλιτώσουν, δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα τωρινά τερτίπια τους, άσε που, αν οι επικυρίαρχοι και παντοδύναμοι εχθροί ψέκασαν και την κυβέρνηση, είναι τίτλος τιμής για την κυβέρνηση, γιατί σημαίνει ότι δεν τους έχουν εμπιστοσύνη, ότι δεν τους έχουν πάρει 100% με το μέρος τους. Αν όμως τους ειδοποίησαν να κρυφτούν και δεν ψεκάστηκαν, δεν θέλω να κρίνω και να προβώ σε χαρακτηρισμούς, όλοι όμως καταλάβατε τι θα έλεγα. τελευταία νέα anagnostis.org

 

Επειδή δεν πίστεψα ποτέ μου στους ψεκασμούς, θα ήθελα να ρωτήσω προς τι η κωλυσιεργία της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με του δανειστές μας. Απ’ ο,τι διάβασα προχτές μόλις στην εφημερίδα, γνωστά πράγματα το τι ζητούν εκείνοι και επίσης γνωστό και το ότι η κυβέρνηση τα έχει αποδεχτεί, μη δυνάμενη να κάνει αλλιώς. Γιατί δεν το κλείνουν το θέμα λοιπόν, να πάμε παρακάτω, να δούμε τι μπορεί να γίνει με την ανόρθωση της οικονομίας μας; Βεβαίως γνωρίζω ότι ο κ. Βαρουφάκης  έχει πει ότι αν έχεις ένα μήνα, (παράδειγμα είναι αυτό, γιατί εμείς είχαμε παραπάνω,) να κλείσεις μια συμφωνία, θα ήταν κουτό να την κλείσεις στις είκοσι μέρες. Φυσικά εγώ θέλω να δω πώς θα διαχειριστούν το χρήμα που θα έρθει από ΕΕ, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα έχουν δημιουργηθεί μέχρι τότε. Την Πέμπτη, 4/6/2015, διάβαζα ότι τα ΑΕΙ δεν έχουν ούτε μονόλεπτο και πολύ θα ήθελα να δω πού θα πάνε τα λεφτά, που θα στείλει η ΕΕ μετά απ’ την υπογραφή της συμφωνίας. Τέλος του μήνα έχουμε να πληρώσουμε και τις τέσσερες δόσεις μαζί στο ΔΝΤ, –κάπου €1,6 δις,– που έχοντας δανείσει ένα κράτος που το χρέος του δεν είναι βιώσιμο, κατά παράβαση των κανονισμών του, θέλει να πάρει πίσω όσο το δυνατό περισσότερα, για να είναι και λογιστικώς εν τάξει, όσο μπορεί να είναι δηλαδή. Μισθούς και συντάξεις του Ιουλίου θα πληρώσουμε, –δεν υπάρχουν λεφτά ούτε γι’ αυτά,– τα ΑΕΙ θα χρηματοδοτήσουμε, τι θα πρωτογίνει μ’ εκείνα τα λεφτά; Που δεν θα είναι και τόσο πολλά, όσο πιθανόν φαντάζεστε. Και συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε δημόσιους υπαλλήλους, που θα φέρουν την… ανάπτυξη. Βεβαίως μπορώ να σας πω τι θα φέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά φοβάμαι να μην μπλέξω άσχημα και θα σας το πω συγκαλυμμένα: Ένα μέλος του σώματός τους θα φέρουν μαζί τους, για να έχουν κάτι να ξύνουν όλη μέρα στη δουλειά. (Αυτό ελπίζω να περάσει).

 

Ας υποθέσουμε τώρα πως δεν έχουμε φτάσει στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νου… όχι, όχι, αυτό είναι από ένα ποίημα του Κ. Καρυωτάκη. «Αισιοδοξία» το τιτλοφόρησε και η αισιοδοξία του Καρυωτάκη ήταν τόσο… μεγάλη, που τον οδήγησε στην… αυτοκτονία! Εκείνο που ήθελα να πω είναι το εξής: Ας υποθέσουμε ότι ακολουθούμε την συνταγή Βαρουφάκη και δεν κλείνουμε συμφωνία στις 20 μέρες, αλλά εξαντλούμε όλον τον μήνα. Εκείνα που θα ’χουν μαζευτεί μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση, πώς θα τα αντιμετωπίσουμε; Όταν θα ’χουμε πάρει λεφτά από αλλού, για να κλείσουμε πολύ επείγουσες τρύπες, αφήνοντας άλλες, λιγότερο επείγουσες, ανοιχτές, τι θα κάνουμε; Να μια ακόμη πεντάμηνη διαπραγμάτευση λοιπόν, για να διευθετήσουμε και τα υπόλοιπα, μ’ άλλα λόγια, αυτή η κυβέρνηση δεν θα κυβερνάει, αλλά θα διαπραγματεύεται. Ωραία! Τακτοποιήθηκε κι αυτό!

 

Με εκείνα που ζητάνε οι δανειστές μας τι θα γίνει;

  • Θα μειωθούν οι συντάξεις;
  • Θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ;
  • Θα υπάρξει προκαταβολή φόρου 100% για όλες τις επιχειρήσεις;
  • Θα αυξηθεί ο συντελεστής φορολόγησής τους;
  • Θα καταργηθεί το επίδομα θέρμανσης;
  • Θα εφαρμοστεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σ’ όλα τα επικουρικά ταμεία;
  • Θα καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές και τα ειδικά καθεστώτα φορολόγησης, όπως για τους αγρότες;
  • Θα καταργηθούν όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις;

 

Τι απ’ όλα θα γίνει; Και θα είμαστε ευτυχέστεροι τότε, ακόμη κι αν δεν μπορέσουμε να αποφύγουμε παρά μόνο τα μισά απ’ αυτά; Βεβαίως μερικοί «ανεγκέφαλοι» εγκέφαλοι της κυβέρνησης παραδέχονται ότι το σχέδιο που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό μόλις προχτές, –την περασμένη Τετάρτη ή Πέμπτη, νομίζω,– είναι χειρότερο απ’ το περιβόητο e-mail του Χαρδούβελη, (ο Νίκος Βούτσης τα υποστήριξε αυτά,) ενώ μερικοί άλλοι, ανάμεσά τους και ο Π. Λαφαζάνης, επαναφέρουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Για ποιο λόγο; Για νωπή λαϊκή εντολή; Μα η εντολή είναι ακόμη νωπή, μόλις τεσσάρων μηνών, δεν πρόλαβε να μπαγιατέψει. Πρότειναν και ημερομηνία: την 5η Ιουλίου! Και συγκινήθηκαν μέχρι δακρύων οι Ευρωπαίοι.

 

Αν απ’ όλ’ αυτά καταλάβετε τίποτα, παρακαλώ ενημερώστε κι εμένα, γιατί τα ’χω ελαφρώς χαμένα μ’ αυτά που πληροφορούμαι.

 

Και μετά κάθομαι εγώ και σας λέω ότι δεν μας ψεκάζουν! Αηδίες! Είμαστε όλοι ψεκασμένοι!

 

ο θείος Τάκης  Παναγιώτης Περράκης

 

Το κείμενο που διαβάσατε ήταν μια προσφορά:

της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής «Αλεύρι & Ζάχαρη», Σιδηράς Μεραρχίας 26, Ναύπλιο, με πάντα φρέσκα προϊόντα και αγνά υλικά. Σας συστήνω να δοκιμάσετε τα νέα προϊόντα τους: Εξαιρετικά σάντουιτς και υπέροχες, φρεσκοφτιαγμένες σαλάτες.

Και

Του «Popeye bistro», Σταϊκοπούλου 32, Ναύπλιο, για ποιοτικό φαγητό, την νοστιμότερη πίτσα που έχετε ποτέ δοκιμάσει, τέλειες μακαρονάδες, εξαιρετικά και προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά και μια αξιόλογη συλλογή από ελληνικές και ξένες μπρες.

Και

Του «Βάτραχος Café», Υψηλάντου & Κωλέττη 1, Ναύπλιο, με προϊόντα που σας επιτρέπουν να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας.

Και

Του «Modus Café» στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, με εκλεκτά και προσεγμένα προϊόντα και πάντα φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Σε όλα αυτά τα μαγαζιά προτείνω να δοκιμάσετε και τον καφέ τους. Εξαιρετικός! Ο καλύτερος καφές στην πόλη!

Η επιλογή και ανάπτυξη του θέματος, όπως πάντα, δική μου.