ΕλλάδαΑρχείο

Το “υπερόπλο” Ανεμιστήρας προστατεύει τα σύνορα!

Στη μάχη κατά των τουρκικών δακρυγόνων και χημικών οι Έλληνες συνοριοφύλακες έριξαν “νέα έξυπνα όπλα” για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Πρόκειται για μεγάλες φορητές τουρμπίνες που βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στα σύνορα  και λειτουργώντας ως ανεμιστήρες διαλύουν τους πυκνούς καπνούς των χημικών αφενός προστατεύοντας τους στρατιώτες και συνοριοφύλακες, αφετέρου καθαρίζοντας το οπτικό πεδίο όπου γίνονται προσπάθειες δολιοφθοράς στο φράχτη και στα σύνορα με σκοπό να περάσουν.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα σημειώνονται εκτεταμένα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου ομάδες προσφύγων και μεταναστών προσπαθούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι ομάδες αυτές προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη ενώ ανάβουν φωτιές και πετούν πέτρες κατά των ελληνικών δυνάμεων που περιπολούν στην περιοχή. Ταυτόχρονα τα δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά πέφτουν  «βροχή» με αποτέλεσμα το κλίμα στην περιοχή να είναι αποπνικτικό.

Το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τετάρτης και 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 3 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 2 προερχόμενοι από το Τονγκο και ένας από το Πακιστάν.
Ενώ η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 741 περιπτώσεις.

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 06.00 της Πέμπτης 12 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:
Έχουν συλληφθεί 351 άτομα
Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 45.094 περιπτώσεις