ΡεπορτάζΑρχείο

Σε πύρινο κλοιό Δρέπανο και Ίρια

Με δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται αντιμέτωπες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Ναυπλίου, καθώς τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής ξέσπασαν δύο φωτιές, μία στα Ίρια και μία στην περιοχή Λυκοτρούπι στο Δρέπανο.

Στη μάχη της κατάσβεσης στα Ίρια, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, έχουν ριχτεί 9 οχήματα με 22 πυροσβέστες και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με ενισχύσεις να καταφθάνουν από όμορους νομούς, ενώ αντίστοιχα η φωτιά στο Λυκοτρούπι (Κάντια Δρεπάνου) έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο. Στα Ίρια επιχειρούν και εναέρια μέσα.
 

Νωρίτερα κατά τις πρωινές ώρες (λίγο μετά τις 9:00) ξέσπασε φωτιά και στην χωματερή του Τολού, η οποία και αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου με την συνδρομή οχημάτων και προσωπικού του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την πιθανότητα για την εκδήλωση πυρκαγιών, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον καθένα μας ξεχωριστά, δεδομένου ότι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αργολίδα έχουν ήδη μεταβεί στην Λακωνία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται εκεί.