ΚοινωνίαΑρχείο

‘Επαιρνε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μάνας της

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η 53χρονη από τον Ιούλιο του 2007 και μέχρι τον Μάιο του 2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας της, με αποτέλεσμα να λαμβάνει παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τις συντάξεις γήρατος και χηρείας, καθώς και το επίδομα αναπηρίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της και κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και νόθευση κατ’ εξακολούθηση.

Σημειώνεται ότι η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των εκατόν σαράντα χιλιάδων 140.000 ευρώ.

Επιπλέον η 53χρονη, κατά τη διαδικασία απογράφης των συνταξιούχων τα έτη 2011 και 2013, κατέθεσε στο Ι.Κ.Α. δυο πληρεξούσια, που συντάχθηκαν μετά το θάνατο της μητέρας της και με τα οποία οριζόταν η ίδια ως πληρεξούσια για την είσπραξη των συντάξεων και των επιδομάτων. Διερευνάται η υπαιτιότητα του συντάκτη και των ατόμων που υπέγραψαν ως μάρτυρες.