ΡεπορτάζΑρχείο

Aπό που πάμε μανάρι;

Από την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι εργασίες στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου της «Αστικής Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους» και μαζί τους επήλθαν και οι πρώτες κυκλοφοριακές αλλαγές.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, καθορίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας  των οχημάτων στην οδό Δαναού, από την συμβολή με την οδό Καποδιστρίου, μέχρι την συμβολή με την οδό Βασιλίσσης Σοφίας και στην οδό Νικηταρά, από την πλατεία έως την εθνική τράπεζα. Επίσης, απαγόρευση στα διερχόμενα οχήματα  θα υπάρχει και στην οδό Καλλέργη, από την συμβολή της με την οδό Καποδιστρίου, μέχρι την οδό Εμμ. Ρούσσου (παιδική χαρά Μπόνη).

Τα έργα αυτά λογικό ήταν να επιφέρουν και άλλες κυκλοφοριακές αλλαγές.

Αυτό οδήγησε τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο να ανακοινώσει κάποιες κυκλοφοριακές αλλαγές σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Άργους.

Έτσι λοιπόν και μέσα στο Αύγουστο, που οι περισσότεροι θα βρίσκονται σε διακοπές, αλλάζουν κατεύθυνση οι εξής κεντρικές αρτηρίες:

– Οι οδοί Γούναρη και Ηρακλέους με κατεύθυνση από το αρχαίο Θέατρο προς το Νοσοκομείο (αντίθετα από ότι ισχύει μέχρι σήμερα)
– Η οδός Καρπετοπούλου θα φτάνει μέχρι τα Γεφύρια
– Η οδός Κορίνθου γίνεται είσοδος της πόλης με κατεύθυνση προς την πλατεία Αγίου Πέτρου.

Επίσης και άλλες μικρές πάροδοι αλλάζουν κατεύθυνση οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Όπως τόνισε ο κ. Καμπόσος, θα πρέπει οι οδηγοί να προσέχουν την σήμανση η οποία θα τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα..

Ο αλλαγές αυτές έγιναν ύστερα από μελέτη των μετρήσεων κυκλοφοριακού φόρτου που πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς και σκοπό έχουν να αποσυμφορήσουν το κέντρο που έχει επιβαρυνθεί από τα έργα της ανάπλασης.