ΚοινωνίαΑρχείο

Έκρυβαν φυτεία με πάνω από 1500 χασισόδεντρα στον Φενεό Κορινθίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με το Τμήμα Γκούρας οργάνωσαν επιχείρηση και εξερεύνηση σε πυκνή δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Φενεού στην οποία βρήκαν μεγάλη φυτεία κάνναβης.

Συνελήφθη για την υπόθεση ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -1.585- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης της φυτείας, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο της φυτείας, τοποθετώντας περιμετρικά αυτής, κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή η καλλιέργεια.

Επιπλέον, περιμετρικά της φυτείας, οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει «παρατηρητήρια», με σκοπό την έγκαιρη από μέρους τους αντίληψη των Αστυνομικών Αρχών, σε περίπτωση ανακάλυψης της καλλιέργειας, ενώ εντός αυτής είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα.

Επίσης, είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 31χρονος συλληφθείς, από κοινού με τον 23χρονο που αναζητείται, καθώς και με ακόμα δύο συνεργούς τους.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32 και 37 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην καλλιέργεια της φυτείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.