ΠολιτικήΑρχείο

Νέα Υπουργός Πολιτισμού η επίτημη δημότης Ναυπλίου Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Νέα αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού στην προσωρινή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου αναλαμβάνει η επί 25 χρόνια επικεφαλής της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου και επίτιμη δημότης Ναυπλίου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Η νέα υπουργός έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να αποκτήσει η Εθνική Πινακοθήκη παράρτημα στο Ναύπλιο και γι’ αυτό το λόγο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, αισθάνεται την ανάγκη να την συγχαρεί δημόσια για την ανάληψη των καθηκόντων της στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ως Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος, αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμη κ. Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα,

Η λαμπρή διαδρομή σας, και στη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Εθνική Πινακοθήκη, δικαιολογεί απόλυτα την επιλογή σας ως Υπουργό Πολιτισμού στην νεοσυσταθείσα  Υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

Το Ναύπλιο με τη δημιουργία του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στην πόλη μας οφείλει πολλά σε εσάς, την Επίτιμο Δημότη μας.

Χαιρόμαστε εξαιρετικά για την άσκηση από εσάς των τόσο ταιριαστών καθηκόντων στην όλη προσωπικότητά σας.

Ως Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων, και προσωπικά και εκ μέρους των δημοτών μας, υποβάλλω θερμότατα συγχαρητήρια για το Υπούργημα που αναλαμβάνετε και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, το έργο και στο Υπουργείο Πολιτισμού, να είναι δημιουργικό και καρποφόρο!