ΚοινωνίαΑρχείο

Επανέρχεται η Ασπασία

Η Ασπασία επανέρχεται. Το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά, βρίσκεται στη Λάρισα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus και όπως δηλώνει η κα Σαμαμούτση: «Η Ασπασία αναπνέει και καταπίνει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη. Βρίσκεται σε ένα στάδιο όπου είναι σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και επικοινωνεί κάνοντας κινήσεις με το κεφάλι. Δεν μπερδεύεται και έχει μνήμη. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες θυμήθηκε έναν συμμαθητής της που έχει γενέθλια. Προσπαθεί και η Ασπασία να βγάλει φωνούλες, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να σταθεί όρθια».

H Ασπασία Μπόγρη είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από τον ίδιο της τον πατέρα στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους. Ο Πατέρας της πυροβόλησε εξ επαφής το 17χρονο κορίτσι μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του. Τα οικονομικά προβλήματα αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε ήταν οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του και τον έστρεψαν εναντίον του παιδιού του. Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ όπου και νοσηλεύτηκε το πρώτο διάστημα.

Οι προσευχές της μητέρας φαίνεται πως σταδιακά πιάνουν τόπο, αν και ακόμα το άτυχο κορίτσι έχει αρκετό δρόμο να διανύσει στην προσπάθειά της να επανέλθει πλήρως, γερή και δυνατή.