ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Ναύπλιο εγγυάται ότι τα λεφτά σας θα πιάσουν τόπο!

Η σχέση ποιότητας-κόστους είναι σίγουρα ένα από τα βασικότερα κριτήρια, ειδικά όσον αφορά στα ταξίδια. Για το 2016 στις 100 value for money πόλεις παγκοσμίως συμπεριλαμβάνεται και μία Ελληνική, και μαντέψτε ποια είναι;

Ναι σωστά μαντέψατε,
είναι το Ναύπλιο!

Η συγκεκριμένη έρευνα της trivago έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φαίνεται να απασχολεί και τους Έλληνες ταξιδιώτες που επιζητούν φθηνές και ποιοτικές διακοπές. Στην παγκόσμια κατάταξη με τις 100 πόλεις που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2016 με κριτήρια την ποιότητα και τις τιμές, συμπεριλαμβάνονται προορισμοί από όλο τον κόσμο που είναι λιγότερο γνωστοί, αλλά πληρούν όλα τα κριτήρια για να σας εξασφαλίσουν ένα value for money ταξίδι.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η κινεζική πόλη Fenghuang με ποσοστό δημοτικότητας 98,01 τοις εκατό, ακολουθούμενη από την πόλη Mostar, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το βουλγαρικό Veliko Tarnovo, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με το σέρβικο Novi Sad και ακόμη μια κινεζική πόλη, την Pingyao, με δημοτικότητα της τάξεως του 96,83 τοις εκατό.

Η Κίνα γενικά έχει την τιμητική της στην λίστα, αλλά την εμφάνισή τους κάνουν επίσης μία Ελληνική και μία Κυπριακή πόλη, με την Κυπριακή να είναι η Λάρνακα (στην 74η θέση). Την Ελληνική την αναφέραμε πιο πάνω και είναι το Ναύπλιο, το οποίο ξεχώρισε για την ομορφιά του, με ποσοστό δημοτικότητας 93,56 τοις εκατό, σκαρφαλώνοντας στην 63η θέση.

Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα με τους 100 προορισμούς ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.