ΚοινωνίαΑρχείο

Μικροί και μεγάλοι καθάρισαν το λιμάνι του Ναυπλίου

Πολιτισμός και παιδεία είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι δεν έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απαράδεκτες εικόνες για ακόμα μια φορά συνάντησαν οι λιμενικοί που βάλθηκαν να φέρουν σε πέρας την δράση εθελοντικού καθαρισμού του λιμανιού του Ναυπλίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον παγκόσμιο καθαρισμό των ακτών.
 

Η δράση ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με τους λιμενικούς και λίγους εθελοντές να καθαρίζουν υπό βροχή τον χώρο γύρω από τον Σταθμό του ΟΣΕ στο Ναύπλιο. Σήμερα, Κυριακή 4/10, ο καθαρισμός συνεχίστηκε σε ευρύτερη ακτίνα αυτή τη φορά και με τη συμμετοχή περισσότερων εθελοντών από όλα τα ηλικιακά στρώματα που έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους στην πόλη και το περιβάλλον, καταδεικνύοντας πως τελικά υπάρχει ελπίδα!
 

Κατά τ’ άλλα οι λιμενικοί και εθελοντές δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τα σκουπίδια που απέμειναν από την προηγούμενη φορά αλλά και “νεοεισερχόμενα”, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία…
 

Ο καιρός συμμάχησε αυτή τη φορά και βοήθησε ώστε να ολοκληρωθεί η συμβολική -πλην όμως ουσιαστική- δράση, περνώντας το μήνυμα που ήταν “να σταματήσουμε μαζί το κύμα των σκουπιδιών στην πόλη μας”.

Ο λιμενάρχης Σπύρος Μαρίνος που συμμετείχε και αυτός ενεργά στην δράση, δεν παρέλειψε, με μήνυμά του στο facebook, να πει ένα μεγάλο μπράβο και να δώσει τα συγχαρητήριά του σε όλες/όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωσή του λιμενικού σώματος, ευχαριστώντας παράλληλα και αυτούς που δεν κατάφεραν να έρθουν αλλά στηρίξανε με τον τρόπο τους όλη αυτή την προσπάθεια.