ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τατούλης: «Στην αιρετή Περιφέρεια η ευθύνη αναθεώρησης του χωροταξικού σχεδιασμού»

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει η ευθύνη αναθεώρησης του χωροταξικού σχεδιασμού να περάσει στην αιρετή Περιφέρεια, δυστυχώς όμως τόσο η προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η παρούσα κράτησαν οι ίδιες την ευθύνη της αναθεώρησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.

«Χωροταξικός σχεδιασμός σημαίνει κατευθύνσεις στρατηγικής» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «δεν θα μπορούσε ποτέ ο αναπτυξιακός στρατηγικός σχεδιασμός να είναι αντίθετος με τον εθνικό σχεδιασμό. Ο χωροταξικός σχεδιασμός συγκεκριμενοποιεί τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να προχωρήσουν τα έργα απροβλημάτιστα».

Σε ότι αφορά τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι τα «συνεταιράκια» της Κυβέρνησης προκρίνουν τη δημιουργία τους χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς συγκεκριμένη και σαφή στόχευση, σε αντίθεση με την πρόταση της Περιφέρειας, η οποία, αφενός, χωροθετείται στην περιοχή της Κορινθίας, αφετέρου, στοχεύει στην προσέλκυση των εδρών των ναυτιλιακών εταιρειών και θέτει απ’ τη μια αυστηρούς κανόνες και απ’ την άλλη φορολογικά κίνητρα.

Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων θα γίνει ότι και να γίνει, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι είναι χαρακτηρισμένο πράσινο έργο και θα αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Ο νέος ΕΣΔΑ είναι παράνομος και αυτό πλέον καταγγέλλεται ανοιχτά απ’ όλους» δήλωσε ακόμη.

Σχολιάζοντας τέλος την εξέλιξη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης, αφού σημείωσε ότι εξελίσσεται απροβλημάτιστα, επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία αντί να συγχαίρει την περιφερειακή αρχή, «μας κατηγορούν που βρίσκουμε τους πόρους και τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποδώσει στην Περιφέρεια τους πόρους που της ανήκουν