ΡεπορτάζΑρχείο

Ο δήθεν πατριωτισμός δίπλα στα ερείπια του Άργους

Μπάτε σκύλοι αλέστε έχει γίνει ο χώρος του πάλαι ποτέ σιδηροδρομικού σταθμού του Άργους όπου ο καθένας μπορεί να εισέρχεται στον χώρο και να τον χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Το κτίριο του ΟΣΕ το οποίο κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα, έχει καταντήσει ένα ερείπιο και κανένας δεν νοιάζεται για την τύχη του.
 

Τις τελευταίες ημέρες μία ελληνική σημαία κυματίζει περήφανη έξω από τον σταθμό, μία σημαία που κάποιος άγνωστος την τοποθέτησε για να δείξει τον πατριωτισμό του ή την αγάπη του για την Ελλάδα. Το σύμβολο του έθνους κυματίζει περήφανα δίπλα σε ένα ερείπιο που το κατάντησαν έτσι οι πολίτες αυτού του έθνους. Τελικά κάποιοι τον πατριωτισμό φαίνεται πως τον ταυτίζουν απλά και μόνο με ένα γαλανόλευκο πανί και όχι με το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη δράση του ευαισθητοποιημένου Έλληνα για τον τόπο του.
 

Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τα ερείπια της πόλης για να περάσουν πολιτικά μηνύματα, αλλά ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να αγωνιστούν, ή έστω απλά να αναφερθούν στην αποκατάσταση και την αξιοποίηση του κτιρίου του σταθμού…
 

Την προηγούμενη φορά που επισκεφθήκαμε τον σταθμό δεν συναντήσαμε μουσαφιραίους, αλλά είχαμε πει πως είναι θέμα χρόνου να γίνει και αυτό. Αυτή τη φορά, την ίδια στιγμή που κάποιοι επιδεικνύουν τον δήθεν πατριωτισμό τους και την πολιτική υποκρισία τους, το anagnostis.org ήρθε σε οπτική επαφή τους απρόσκλητους επισκέπτες του σταθμού και κατέγραψε τα πειστήρια.
 

Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε πως ο σταθμός του Άργους είναι «Ελληνικός»…
 
Διαβάστε Επίσης:
Ζούγκλα ο σταθμός του Άργους! Αυτοψία στο ιστορικό «τσαντίρι» της πόλης
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κοσμάς Κορολόγος