ΡεπορτάζΑρχείο

Ε.Δ.Ε. κατά των αστυνομικών που στάθμευσαν το περιπολικό στο σημείο του τροχαίου στη Δαλαμανάρα

Σοκ προκαλεί η σφοδρή σύγκρουση του αυτοκινήτου με τσιμεντένια κολώνα στη Δαλαμανάρα, που είχε ως αποτέλεσμα οι δύο νέοι, 18 και 33 ετών, διαμελισμένοι να πεταχτούν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Μάλιστα το αυτοκίνητο κομματιάστηκε με τη μηχανή του και αρκετά ακόμα εξαρτήματα να εκσφενδονίζονται στον δρόμο και στα διπλανά οικόπεδα.

Πριν την σύγκρουση με την κολώνα η οποία προκάλεσε και τον θάνατο των δύο επιβαινόντων το ΙΧ συγκρούστηκε με σταθμευμένο περιπολικό της αστυνομίας, προκαλώντας του ελαφρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Τροχαία Άργους- Μυκηνών, ερευνάται αν το πλήρωμα του αστυνομικού οχήματος είχε σταθμεύσει νόμιμα στο σημείο και αν ήταν ορατό από τους επερχόμενους οδηγούς. Σε βάρος των αστυνομικών διατάχθηκε Ε.Δ.Ε., όπως ορίζει η νομοθεσία για όργανα της τάξης που εμπλέκονται σε τροχαία.

Το δυστύχημα συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο 5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άργους – Ναυπλίου, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 33χρονος με συνεπιβάτη έναν 18χρονο προσέκρουσε στο περιπολικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, το όχημα βγήκε από τον δρόμο και καρφώθηκε σε έναν τσιμεντένιο στύλο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δυο επιβατών.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης και η κατάσταση του οχήματος μετά από αυτή μαρτυρούν πιθανότατα υπερβολική ταχύτητα, κάτι που θα ξεκαθαρίσει εν τέλει από την έρευνα που διεξάγει η τροχαία Άργους.

Η άσφαλτος βάφτηκε με αίμα στη Δαλαμανάρα – Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 33χρονος