ΡεπορτάζΑρχείο

Ο ΟΣΕ ξεκίνησε λίφτινγκ στον σταθμό του Άργους!

Κλιμάκιο του ΟΣΕ βρίσκεται από χθες στο Άργος προκειμένου να προβεί σε εργασίες στον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Η διαμαρτυρία από τους Φίλους Τρένου Αργολίδας και από ευαισθητοποιημένους πολίτες του Άργους τις τελευταίες εβδομάδες, βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση. Σημαντική συμβολή είχαν και τα δημοσιεύματα στον τοπικό (και όχι μόνο) τύπο, με το anagnostis.org να αφιερώνει εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα τις τελευταίες πέντε εβδομάδες αλλά και παλιότερα.
 

Το anagnostis.org βρέθηκε σήμερα (3/12) στον Σταθμό και κατέγραψε τις εργασίες που σε πρώτη φάση επικεντρώνονται στον περιβάλλοντα χώρο με αποψιλώσεις και γενικότερο καλλωπισμό. Ο επιβλέπων του ΟΣΕ μας ενημέρωσε πως παρά την δεδομένη οικονομική δυσπραγία που υπάρχει, ο οργανισμός προτίθεται να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό ώστε το κτίριο να καθαριστεί (εσωτερικά και εξωτερικά), να βαφτεί, να επισκευαστούν και να ξαναμπούν οι πόρτες στην θέση τους, και στη συνέχεια να σφραγιστεί ως προς τις εισόδους του.

Να σημειώσουμε πως πριν λίγες ημέρες και μετά το σχετικό ρεπορτάζ του anagnostis.org, κατέβηκε και το πανό του ΚΚΕ που είχε αναρτηθεί στην είσοδο.
 

Το συνεργείο θα παραμείνει στην περιοχή για περίπου δύο εβδομάδες δουλεύοντας πυρετωδώς για να «μαζέψει» όσα μπορεί περισσότερα από το ιστορικό κτίριο που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και είναι δύσκολο να αποκατασταθεί στο 100%, αφού γι’ αυτό απαιτείται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.
 

Αυτό όμως είναι μόνο το ένα μέρος από όσα οφείλουν να γίνουν. Το άλλο μέρος αφορά το τι θα ακολουθήσει με το πέρας των εργασιών, καθώς αν ο σταθμός δεν φωτιστεί και δεν υπάρξει άμεσα μέριμνα για την φύλαξη ή την ενοικίασή του, πολύ φοβόμαστε ότι ο κόπος σύντομα θα πάει χαμένος…