ΆρθροΑρχείο

Η πιο κρίσιμη ψήφος, και η ψήφος των αναποφάσιστων

 
 
Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ της μεταπολιτευτικής περιόδου, με το εκλογικό σώμα να βρίσκεται σε σύγχυση, με τους πάντες να επιθυμούν την έξοδο από την κρίση, αλλά και με μεγάλο το ποσοστό αυτών που λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες δεν ξέρουν ποιος θα είναι αυτός και η πολιτική του, που θα μας βγάλει από την κρίση.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ κοινή συνείδηση σε πολλούς ότι έτσι κι αλλιώς η τρόικα θα κυβερνάει και την Δευτέρα, αν δεν υπάρξουν σημαντικές ανατροπές. Αποτελέλεσμα είναι κάποιοι να  ετοιμάζονται να παραδοθούν αμαχητί στην …μοίρα.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΔΙΑΧΥΤΗ είναι και μία σιωπηρή, αλλά πολύ σαφής και δυνατή αντίδραση. Το θέμα είναι πώς θα  εκδηλωθεί και στην κάλπη.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ που δεν ψήφιζαν συνειδητά ποτέ, αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και ίσως να διαψεύσουν τους δημοσκόπους. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φαίνεται να είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, αλλά με ένα στοιχείο που είναι ξεχωριστό: Φαίνεται δηλαδή ότι οι περισσότεροι αναποφάσιστοι μπορεί να μην έχουν καταλήξει σχετικά με το ποιό κόμμα θα ψηφίσουν, αλλά ξέρουν πολύ καλά ποιά κόμματα δεν θα ψηφίσουν!
 ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ και το τελικό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής. (Άκης Γκάτζιος)