ΚόσμοςΑρχείο

Τούρκικο αντιτορπιλικό έφθασε ανενόχλητο μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου! (Βίντεο)

Οι Τούρκοι έκαναν απόβαση στην Πελοπόννησο με το αντιτορπιλικό «Sokullu Mehmet Pasa» το οποίο μετείχε σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη η οποία έκανε άσκηση με πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τουρκικό εκπαιδευτικό πλοίο που το χρησιμοποιούν οι γείτονες ως πλοίο διοίκησης στη μόνιμη αντιναρκική δύναμη snmcmg2 της οποίας αυτήν την περίοδο ηγούνται. Ο λόγος που διασχίζει τον Ισθμό είναι για να συνεχίσει την πορεία του προς Αιγαίο μετά την συμμετοχή της snmcmg 2 στην αντιναρκική άσκηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού “Αριάδνη” στην Πάτρα. 

Όπως και να χει αυτό δεν είναι ένα θέαμα που το συναντάς καθημερινά, να σουλατσάρει δηλαδή ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο στο Μοριά, και ειδικά μετά το σουλάτσο του Cesme έξω από τη Λέσβο, με το οποίο ορισμένοι έσπευσαν βιαστικά να το συνδέσουν…

Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο πλοίο θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί και ως μουσειακό κομμάτι, δεδομένου ότι έχει κατασκευαστεί πριν 55 χρόνια (1960) και είναι από τα παλαιότερα που πλέουν ακόμα στη Μεσόγειο. Στα χέρια των Τούρκων περιήλθε το 1995.

Την διέλευσή του Sokullu Mehmet Pasa από τον ισθμό κατέγραψε korinthostv.gr.

Δείτε το σχετικό βίντεο: