ΚοινωνίαΑρχείο

Τέλειωσαν τον Δημητρογιάννη από διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης από την πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας, μέσω της οποίας θα κρινόταν το μέλλον των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) παύονται από τα καθήκοντά τους και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους, με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Λάμπρο Δημητρογιάννη, που είχε διοριστεί επί υπουργίας Άδωνη, να είναι μέσα σε αυτούς που αποχωρούν.

Από την 6η ΥΠΕ, μεταξύ άλλων, αποχωρούν επίσης οι διοικητές της Κορίνθου (Άρχοντας), της Τρίπολης (Χρόνης), ο διοικητής και αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Πανεπιστημίου Πατρών κ.α.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας η διαδικασία υπήρξε ανοιχτή, διαφανής και για πρώτη φορά η επιτροπή αξιολόγησης δεν ήταν κυβερνητικά ελεγχόμενη. Για όσους αυτή εισηγήθηκε αρνητικά, δηλαδή για τους περισσότερους, η πολιτική ηγεσία προχώρησε σε παύση των καθηκόντων τους. Για την πλειονότητα των διοικητών/ αν. διοικητών για τους οποίους η επιτροπή εισηγήθηκε θετικά, η πολιτική ηγεσία αποφάσισε την παραμονή τους. Υπήρξαν όμως και εξαιρέσεις όπου παρά την θετική αξιολόγηση, το υπουργείο έκρινε ότι πρέπει να παυθούν από τα καθηκοντά τους.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με ανοιχτή πρόσκληση. Μέχρι τότε οι παλιοί διοικητές παραμένουν στη θέση τους.