ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τί συμβαίνει στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου;

Θα μεταφερθεί το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου ή θα παραμείνει στο Πάρκο του Σιδηροδρομικού Σταθμού και θα αναβαθμιστεί, ώστε το κτήριο που στεγάζεται να αποκτήσει σύγχρονες προδιαγραφές;

Κάποιες φορές οι φήμες αναστατώνουν χωρίς λόγο ολόκληρες τοπικές κοινωνίες. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου, για το οποίο από το πρωί του Σαββάτου παίζεται ένα γαϊτανάκι διαφόρων «πληροφοριών» σε πηγαδάκια και στο διαδίκτυο, για μεταφορά του Ωδείου σε κτήριο της Παραλιακής και τη λειτουργία στο Πάρκο του Σιδηροδρομικού Σταθμού των γραφείων του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος Ναυπλίου.

Είναι πράγματι έτσι;

Ακριβώς το αντίθετο διαβεβαιώνει με δηλώσεις της στο anagnostis.org η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη.

Όπως τονίζει «δεν τίθεται κανένα θέμα μεταφοράς του Δημοτικού Ωδείου από την υπάρχουσα θέση».

Μαρία Ράλλη

Μάλιστα, σημειώνει η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, ότι «στο πλαίσιο αναβάθμισης των δημοτικών κτηρίων υπάρχει η σκέψη  εκσυχρονισμού και του κτηρίου που στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου. Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο ζητήθηκαν από το δήμο οι προδιαγραφές, το καταστατικό και άλλες πληροφορίες, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα να γίνει μελέτη, για να εκσυγχρονιστεί το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου. Δεν μίλησε κανείς για μεταφορά του και για στέγαση εκεί άλλων υπηρεσιών, αλλά για τον εκσυχρονισμό του στην υπάρχουσα θέση».