ΑθλητισμόςΑρχείο

Ακόμα μετράει ευρωπαϊκά μετάλλια η ομάδα Choy Lee Fut από το Ναύπλιο

Με γεμάτες αποσκευές επέστρεψε στην Αργολίδα η Ελληνική αποστολή στο Choy Lee Fut που συμμετείχε 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στην Κρακοβία της Πολωνίας το διάστημα 10 με 13 Δεκεμβρίου.

Όπως είχαμε μεταδώσει από τα ξημερώματα της Κυριακής, οι τέσσερις αθλητές από την Αργολίδα κατάφεραν να κατακτήσουν 9 μετάλλια σε ισάριθμες συμμετοχές, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο των καθηγητών και μαθητών της σχολής Choy Lee Fut που εδρεύει στο Ναύπλιο με παραρτήματα και στους υπόλοιπους τρεις δήμους του νομού.
 
 

Οι χώρες που πήραν μέρος ήταν η Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Γερμανία, Ρωσία, Ισπανία, Λετονία Εσθονία, και Πορτογαλία. 

Ελληνική εκπροσώπηση υπήρχε και στο σώμα της διαιτησίας με τον Ευάγγελο Πανόπουλο. Αρχηγός Κριτής ήταν (Head judge) Haojun Zhuo, προπονητής της γερμανικής ομοσπονδίας wushu.
 

Διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ήταν η Ewuf (ευρωπαϊκή ομοσπονδία wushu) υπό την αιγίδα της πολωνικής ομοσπονδίας wushu, της κινεζικής πρεσβείας, και την πόλη της Κρακοβίας. Η φιλοξενία της πολωνικής ομοσπονδίας ήταν άψογη, ενώ υπήρχε ξεχωριστό δείπνο για τους αρχηγούς των ομάδων και για τους κριτές. 
 

Αναλυτικά οι διακρίσεις της Ελληνικής αποστολής ήταν 3 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο.

Λαμπάδας Θεόδωρος  (κατηγορία 41-65)
1 θέση στο ping jiang
2 θέση στο moi fa darn dao
2 θέση στο da fu pa kwa

Λαμπάδας Κώστας (κατηγορία 12-14)
1 θέση στην λονχη
1 θέση στο σπαθί 
2 θέση στα γυμνά χέρια 
2 θέση στα δίπλα σπαθιά 

Πανόπουλος Βαγγέλης (κατηγορία 18-41)
3 θέση στο σπαθί

Τσίγκας Θεοδόσης (κατηγορία 15-17)
2 θέση στο σπαθί