ΡεπορτάζΑρχείο

Το Χριστουγεννιάτικο Ναύπλιο by night!

Το Ναύπλιο είναι όμορφο έτσι κι’ αλλιώς. Άλλες πόλεις προσπαθούν να ομορφύνουν τις γιορτές για να διασκεδάσουν τη μιζέρια τους. Όχι όμως και το Ναύπλιο!

Ο φετινός στολισμός, αν και δεν έχει κάτι το καινοτόμο να επιδείξει, καταφέρνει να δώσει έναν γιορτινό τόνο σε μία έτσι κι’ αλλιώς όμορφη πόλη. Το Ναύπλιο δεν θέλει πολλά πολλά. Καταφέρνει έτσι κι’ αλλιώς να ξεχωρίζει…
 

Κάνοντας μία βόλτα στην πόλη by night, φωτογραφήσαμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εορταστικές νότες της πόλης. Αυτά που περιμένουν τον επισκέπτη που ετοιμάζεται να εξορμήσει στο Ναύπλιο για τις ημέρες των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.
 


 
Όποιος σεργιανήσει το Ναύπλιο, θα αντικρίσει τον συνδυασμό της ελληνικής παράδοσης (καραβάκι στη Φιλλελήνων) και παραδίπλα τα ξενόφερτα βαυαρικά έθιμα που για πρώτη φορά εισήχθησαν στο Ναύπλιο του 19ου αιώνα (χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος). Παράλληλα θα περπατήσει ανάμεσα στα φωτισμένα δεντράκια στην Αμαλίας και όχι μόνο. Θα έχει επίσης την ευκαιρία να διασχίσει το πάρκο του Αϊ Βασίλη στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και να καταλήξει στον φωτισμένο “χριστουγεννιάτικο κήπο” της ενδεκάτης.

Είναι πολλές οι εκπλήξεις που σας περιμένουν στο χριστουγεννιάτικο Ναύπλιο by night και η πόλη σας προσκαλεί να τις ανακαλύψετε…