ΑθλητισμόςΑρχείο

Με κομμένη την ανάσα στους τσακώνικους βράχους του Λεωνιδίου!

Δεκάδες Έλληνες και ξένοι αναρριχητές κατακλύζουν καθημερινά τους τσακώνικους βράχους του Λεωνιδίου, στα πλαίσια της Διεθνούς Αναρριχητικής Συνάντησης που διοργανώνεται από τον Αναρριχητικό-Ορειβατικό Σύλλογο Λεωνιδίου (A.O.Σ.Λ.) κατά τις ημερομηνίες 24/12/2015-3/1/2016.
 

Εχθές, πάνω από 50 άτομα επισκέφθηκαν το αναρριχητικό πεδίο του Άρη (πεδίο “Mars”), το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις. Αποτελεί ένα από τα 45 αναρριχητικά πεδία του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 400 διαδρομές ποικίλων δυσκολιών (5a-9b) και αδιαμφισβήτητης θέας, για αρχάριους και έμπειρους αναρριχητές.
 

Παράλληλα, υλοποιούνται μια σειρά δωρεάν εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν μαθήματα αναρρίχησης για μικρούς και μεγάλους, yoga, εναέριων ακροβατικών και σύγχρονου χορού, καθώς και παρουσιάσεις από τους Αλέκο Ασημακόπουλο και Felix Berg με θέματα «Αναδρομή στην ιστορία της ορειβασίας» και «Η ζωή στο βουνό».
 

Η αναρριχητική συνάντηση θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου 2016, και μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεπτόμενοι το site του A.O.Σ.Λ. climbing-leonidio.com.
 

Το Λεωνίδιο συνεχίζει να ποντάρει στην αναρρίχηση και πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Αναρριχητές έχουμε δει και στο Ναύπλιο, και συγκεκριμένα στη θέση “Νεράκι”, μεταξύ Αρβανιτιάς και Καραθώνας, αλλά μάλλον δεν μας ενδιαφέρει να το αναπτύξουμε και το αντιμετωπίζουμε με σνομπισμό, αφού αισθανόμαστε αυτάρκεις τουριστικά. Το anagnostis.org είχε ανοίξει και πέρσι τον φάκελο “αναρρίχηση στο Ναύπλιο”, αφιερώνοντας σχετικά ρεπορτάζ τα οποία μπορείτε να θυμηθείτε στα παρακάτω links:

– Video. Πώς σκαρφαλώνουν στα απόκρημνα βράχια στο Νεράκι

– Γιατί σνομπάρουν την αναρρίχηση όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στο Ναύπλιο;