ΆρθροΑρχείο

Το πανεπιστήμιο θέλει να πει «ευχαριστώ»

Αγαπητοί φίλοι της Αργολίδας και πολίτες του Ναυπλίου,

Επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας εκ μέρους του πανεπιστημίου, των συναδέλφων μου, των φοιτητών μας αλλά και προσωπικά. Τον τελευταίο καιρό η επικοινωνία μας γίνεται άμεση και ουσιαστική. Είμαστε όλοι συγκινημένοι για την αγάπη και το ενδιαφέρον με τα οποία  μας περιβάλλετε. Ο κίνδυνος σας έκανε να εκφραστείτε με τέτοια θέρμη και αγωνιστικότητα που θεωρώ ότι αυτό είναι το  πρώτο σημαντικό αποτέλεσμα.  

Εμείς, φοιτητές, καθηγητές και πανεπιστημιακοί νιώθουμε ότι αποτελούμε μια ενότητα με τον κόσμο της Αργολίδας και ειδικά του Ναυπλίου, που γίνεται και δική μας «πατρίδα» Είμαστε 16 ΔΕΠ και 7 ΕΕΠ, η Γραμματεία μας, οι βιβλιοθηκονόμοι και ολίγοι άλλοι εργαζόμενοι, ενώ είναι εγγεγραμμένοι 430 φοιτητές και 388 έχουν ήδη αποφοιτήσει. Αν προσθέσουμε και τους 64 μεταπτυχιακούς φοιτητές που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα πέρυσι και φέτος τα Σαββατοκύριακα, συνιστούμε ένα πολυπληθές, δυναμικό νέο σώμα του Ναυπλίου και της Αργολίδας, που εργάζεται τόσο για τις θεατρικές σπουδές όσο και για την Αργολίδα. Για παράδειγμα, ετοιμάζουμε το μεγάλο Συμπόσιο «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής» που θα διαρκέσει δύο μήνες, αφιερωμένο στους συγγραφείς της Αργολίδας και στη συν-γραφή γενικά. Το Συμπόσιο αυτό διακτινίζεται σε όλο το νομό και στα σχολεία του.  

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη, κο Τάσο Χειβιδόπουλο για τη στήριξή του, τις σκέψεις και ενέργειες που κάνει για μας από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα που στηρίζει το Συμπόσιο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο, κο Δημήτρη Κωστούρο, που προσπαθεί να ικανοποιεί όλες μας τις ανάγκες Και επιθυμίες. Μας παρέχει τα  δύο κτήρια, που χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να υπάρχουμε, έχουμε στη διάθεσή μας το Τριανόν, τόσο για πρόβες, όσο και για παραστάσεις, και το Βουλευτικό όποτε το ζητήσουμε. Τα κτήρια αυτά συνοδεύονται και από άλλες παροχές. Επίσης πρόσφατα μας επισκεύασε το διατηρητέο κτήριο της παλιάς Πινακοθήκης και εκκρεμούν επισκευές στα Κεντρικά Διδακτήρια που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον. Επίσης μας έχει καλύψει ανάγκες προσκεκλημένων σε Ημερίδες και Συνέδρια, και στις δύο περιπτώσεις της αναγόρευσης επίτιμων Διδακτόρων, του κου Θ. Τερζόπουλου και του κυρίου Γ. Κόκκου ενώ τώρα είναι πολύ πρόθυμος να στηρίξει τη διοργάνωση του Συμποσίου.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους άλλους Δημάρχους της Αργολίδας, τον κο Καμπόσο, τον κο Σφυρή και τον κο Γκάτζιο για τη συμμετοχή τους στο Συμπόσιο και ό,τι έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα.    

Τέλος και ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς της Αργολίδας, μικρούς και μεγάλους, τα ΜΜΕ της Αργολίδας που πάντα μας προβάλλουν και ενισχύουν, αλλά και μεμονωμένα άτομα ή επιχειρήσεις, που μπροστά στον (φανταστικό ή αληθινό) κίνδυνο έρχονται ο ένας μετά τον άλλον με ευαισθησία και φιλική διάθεση και καταθέτουν γραπτώς την υποστήριξή τους στο Πανεπιστήμιο. Και μας θέλουν και θα μας διεκδικήσουν, αν χρειαστεί. Αγαπητοί, είναι ωραία να ζει κανείς μαζί σας εδώ στην αποδοχή, τη στήριξη και την αγάπη, να εργάζεται για την κοινωνία του Ναυπλίου και γενικά της Αργολίδας, γιατί οι ανησυχίες, τα όνειρα, οι αξίες, τα ιδανικά μας συν-πορεύονται. Σας ευχαριστούμε όλους εκ βαθέων.
 
* Η Αλκηστις Κοντογιάννη είναι Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου