ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Όθωνας φέρνει πιο κοντά το Ναύπλιο με τους Γερμανούς

Την ανάδειξη των φιλικών σχέσεων του Δήμου Ναυπλιέων με τη Γερμανία και την ελληνογερμανική κοινότητα επιβεβαιώνουν η πρόσφατη επίσκεψη στο Δημαρχείο Ναυπλίου αντιπροσωπείας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Επίσης συγχαρητήρια επιστολή και συμβολικά δώρα από το Ναύπλιο απέστειλε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος προς τη δημοτική σύμβουλο του Ottobrunn Andrea Seeböck, υπεύθυνη αδελφοποιήσεων του δήμου Ottobrunn, με την ευκαιρία του ορισμού της ως αντιπροέδρου του Μουσείου «Όθων, βασιλιάς της Ελλάδας» που βρίσκεται στο Ottobrunn. Παράλληλα απέστειλε επιστολή στο δήμαρχο του Ottobrun Thomas Loderer όπου τόνισε τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο πόλεις και εξέφρασε την ευχή για περαιτέρω συνεργασία και αμοιβαία υποστήριξη για την επίτευξη κοινών στόχων.
 

Αξιοσημείωτη είναι και η εκτεταμένη αναφορά στον 3ο Μαραθώνιο Ναυπλίου από το γνωστό δίγλωσσο διαδικτυακό περιοδικό Jopa-News.com με έδρα τη Γερμανία.

Το Οττομπρούν (Ottobrunn), που είναι αδελφοποιημένο με το Ναύπλιο, είναι νότιο προάστιο του Μονάχου. Έχει 20.000 κατοίκους και ιδρύθηκε με την απόσπαση του από την πόλη Ουντεράχινγκ (Unterhaching) το 1955. Την ονομασία του την έχει από τον Όθωνα της Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα ήταν σημαντικό κέντρο της Γερμανικής αεροπορικής βιομηχανίας και μέχρι σήμερα είναι ένα από τα πλουσιότερα προάστια του Μοναχου. Αξιοθέατα είναι το «Μουσείο του Όθωνα της Ελλάδος» (Otto von Griechenland Museum) αφιερωμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους κατά την αρχή του 19ou αιώνα, και η «Στήλη του Όττο» (Ottosäule).