ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ακονίζουν μαχαίρια για τον Φαμπρ στην Επίδαυρο

Το πιο επεισοδιακό φεστιβάλ φαίνεται πως θα ναι το φετινό και μάλιστα πριν καν αρχίσει. Σε αναμένα κάρβουνα, εκτός από τους Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες, φαίνεται πως κάθονται και οι τοπικοί άρχοντες του Δήμου Επιδαύρου, τουλάχιστον σε πρώτη φάση αυτοί που πρόσκεινται στην πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ο Τάσος Χρόνης έχει ήδη ζητήσει την κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να αναλυθεί το «φαινόμενο Φαμπρ» και η νέα «Βελγική»(?) μορφή που φαίνεται πως παίρνουν από φέτος τα Επιδαύρια. Και φανταστείτε πως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ούτε καν το πρόγραμμα του φεστιβάλ…

Μένει να δούμε ποιά θα είναι η απάντηση από την δημοτική αρχή, αλλά κυρίως η θέση της για το θέμα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαρτίου 2016, μόλις μπορέσαμε να ρίξουμε μια ματιά σε σημεία της συνέντευξης τύπου του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Φαμπρ. Αυτό που νιώσαμε όλοι διαβάζοντάς το, μας προκάλεσε έντονο προβληματισμό, τόσο για τον προγραμματισμό του φετινού Φεστιβάλ όσο και για το περιεχόμενο του. Χωρίς να είμαστε ‘’ειδικοί’’, αλλά με το δικαίωμα που μας δίνει η εμπλοκή του Δήμου μας στα δύο μνημεία μας, τόσο σε επίπεδο βοήθειας, προστασίας και σεβασμού όσο και σε επίπεδο εμπλοκής των ίδιων των δημοτών με τα μνημεία παρακαλώ το θέμα να συζητηθεί σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άμεσα.

Στη συνεδρίαση αυτή να πάρουμε απόφαση για: 1) να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Πολιτισμού  για τις πρώτες κινήσεις του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ελληνικό Φεστιβαλ Α.Ε. και να συναντηθούμε άμεσα με τον Υπουργό Κο Μπαλτά, προκειμένου να του εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας για τον κορυφαίο θεσμό των Επιδαυρίων, όπως αυτές τις ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και την σύνδεση των μνημείων με τον Δήμο και τους Δημότες διαχρονικά, 2) να κληθούν οι βουλευτές του Νομού μας ώστε να πάρουν θέση, 3) να κληθούν και οι φορείς του Δήμου μας ώστε να υπάρξει κινητικότητα στο τόσο σοβαρό θέμα και 4) να γνωστοποιηθεί η σύγκληση του Δ.Σ. στο τοπικό τύπο ώστε να παρευρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Πιστεύω, η αίτησή μου να ικανοποιηθεί με την άμεση σύγκλιση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ. Σ. και να μην έχει την τύχη προηγούμενων αιτήσεών μου, οι οποίες ποτέ δεν ήλθαν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.