ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ο Αργείος ζωγράφος Ρήγας Ρηγόπουλος εκθέτει τα έργα του στα Εξάρχεια

Από τις 9 έως και τις 17 Απριλίου 2016 ο ζωγράφος Ρήγας Ρηγόπουλος εκθέτει τα έργα του στην γκαλερί «συν», Τοσίτσα 17 στα Εξάρχεια. Είναι ένα είδος αναδρομικής έκθεσης, μιας και τα 40 έργα που εκτίθενται δείχνουν την 40χρονη εικαστική πορεία του Αργείου καλλιτέχνη. 

Τα ζωγραφικά έργα και οι κατασκευές δείχνουν το πέρασμα από τον Σουρεαλισμό στον Εξπρεσιονιστικό Σουρεαλισμό για να καταλήξουν στη Συμβολική Αφαίρεση.  

Συν, Κέντρο Συλλογικής Καλλιτεχνικής Δραστηριότητας,
Τοσίτσα 17, 10683 Αθήνα.

Ρήγας Ρηγόπουλος, 9 Απριλίου – 17 Απριλίου 2016,
Εγκαίνια Σάββατο 9 Απριλίου, 7 μ.μ.

Κάθε μέρα 6:30 – 9:30 μ.μ. εκτός Τετάρτης.
Κυριακή 10 – 2 μ.μ. και 6:30 – 9:30 μ.μ. 

Η ζωγραφική για τον Ρήγα Ρηγόπουλο είναι η καταγραφή μιας κίνησης πάνω σε μια επιφάνεια δύο διαστάσεων. Η καταγραφή όμως, αυτής της κίνησης, έχει την δύναμη να δείχνει τους φυσικούς νόμους και τους κοινωνικούς κανόνες που επικρατούν την δεδομένη στιγμή.  Η ζωγραφική αυτή έχει την ικανότητα, να καταδεικνύει τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής και το επίπεδο της κοινωνικής προόδου της ανθρωπότητας.

Ο Ρήγας Ρηγόπουλος γεννήθηκε στο Άργος. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Βελουδάκη με δασκάλους τον Θόδωρο Πάντο και τον Σπύρο Κουκουλομάτη.  Ζει και εργάζεται στο Άργος, διδάσκοντας στο «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους».