ΚοινωνίαΑρχείο

Προλαμβάνουν τον καρκίνο στην Κοιλάδα

Την Κυριακή 3/4/2016 και στα πλαίσια του προγράμματος “Πρόληψη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου”, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην Κοιλάδα Ερμιονίδας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Κοιλάδας “Φράγχθι” μετά από πρόσκληση της προέδρου του κας Δήμητρας Γκιώνη (Πολιτιστικός Σύλλογος Φράγχθι).

Το έργο υλοποιείται παράλληλα με το πρόγραμμα “Εκπαίδευση στην ψηλάφηση – Υπέρηχος των μαστών” στο νομό Αργολίδας και στο δήμο Νεμέας και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος EEA Grants “We are all Citizens” Programme / Project Promoters Forum (Είμαστε όλοι Πολίτες), το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
 

Η γαστρεντερολόγος κα Γεωργία Γιώτα Γαρδικιώτη μίλησε σχετικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων οι οποίοι στο επόμενο πενθήμερο θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μικροβιολογική εξέταση κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου σε μικροβιολογικά εργαστήρια της περιοχής τους.

Η κα Μάρω Γέμελα, πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών, έκανε αναφορά στο έργο του συλλόγου καρκινοπαθών και στα προγράμματα που υλοποιούνται αυτό το τετράμηνο.
 

Η κα Μαρλαγκούτσου Νατάσα, διαχειρίστρια προγραμμάτων πρόληψης, ανέλυσε τη χρησιμότητα των προγραμμάτων και έδωσε οδηγίες για τη χρήση του δικαιώματος των παρευρισκόμενων στην δωρεάν μικροβιολογική εξέταση.

Ο σύλλογος καρκινοπαθών αυτό το διάστημα πραγματοποιεί υπέρηχους μαστών στα πλαίσια του προγράμματος “Εκπαίδευση στην ψηλάφηση – υπέρηχος των μαστών”, εξετάσεις κοπράνων (εξέταση mayer) κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου και τεστ ΠΑΠ για την έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.
 

Για πληροφορίες καλέστε στο 2751068858 (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 6:00μ.μ. – 8:00μ.μ.).