ΠολιτικήΑρχείο

Τα είπε με κυνηγούς ο Μανιάτης

Ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παραβρέθηκε στην Ετήσια Εκδήλωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, όπου κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα ακόλουθα σημεία:

1. Η προστασία της Βιοποικιλότητας της χώρας αποτελεί την κορυφαία εθνική μας προτεραιότητα. Το κυνήγι αποτελεί έναν από τους αυθεντικούς τρόπους σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση. Πρέπει να στηρίζεται στο βαθύ σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, για να μπορεί να υπάρξει.

2. Ως Υπουργός Περιβάλλοντος συνεργάστηκα στενά με τη Συνομοσπονδία των 200.000 κυνηγών. Εκτίμησα τη χρησιμότητα, την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την οργάνωσή της. Αποτελεί την κορυφαία θεσμική συλλογικότητα της κοινωνίας των κυνηγών.

3. Η ίδρυση και λειτουργία της Θηροφυλακής αποτελεί απόδειξη του συλλογικού αισθήματος ευθύνης των κυνηγών και πρέπει να αποτελεί μαζί με τους θεσμικούς Φορείς του κράτους, βασικό πυλώνα διαφύλαξης της άγριας φύσης και των θηραμάτων από παράνομες ενέργειες.

4. Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο δεν πρέπει να είναι ούτε προσχηματικός ούτε μεροληπτικός. Απαιτείται στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές συλλογικότητες, προκειμένου να στηριχτούν και οι τοπικές οικονομίες.