ΚοινωνίαΑρχείο

Τελικά δεν θα πάνε χαμένα τα πορτοκάλια…

Αποφασίστηκε τελικά η αξιοποίηση των υπολοίπων ποσοτήτων δωρεάν διανομής πορτοκαλιών, θέμα το οποίο είχαν αναδείξει με σχετικές ερωτήσεις τους οι Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός, μία απόφαση που ίσως θα έπρεπε να είχε ληφθεί νωρίτερα, αλλά εν τέλει ελήφθη και αυτό είναι που μετράει.

Έτσι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων που τρέχει με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμπεριληφθούν τα υπόλοιπα που υπάρχουν σε πορτοκάλια από την Αργολίδα.

Όπως δηλώνει ο Γιάννης Μανιάτης:
«Επιτέλους μας άκουσαν κι έγινε η αλλαγή στην απόφαση κατανομής και αξιοποίησης των ποσοτήτων πορτοκαλιών για δωρεάν διανομή από τους παραγωγούς και τις ομάδες παραγωγών. Έτσι, μπόρεσε να αξιοποιηθεί αυτή η απόφαση από τις ομάδες παραγωγών της Αργολίδας που ήταν σε ετοιμότητα, ανακουφίζοντας τους παραγωγούς από τις αδιάθετες ποσότητες, αλλά και βοηθώντας τις οικογένειες των μη εχόντων να έχουν πρόσβαση σε φρούτα όπως τα πορτοκάλια.

Επειδή όμως τα προβλήματα της διάθεσης των εσπεριδοειδών για την τρέχουσα περίοδο παραμένουν και δημιουργούν οικονομική ζημιά σε πολλούς παραγωγούς, καλώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξετάσει όλες τις δυνατότητες που δίνει το θεσμικό πλαίσιο και η Κοινοτική Νομοθεσία για την αντιμετώπιση της ζημιάς των παραγωγών».