ΟικονομίαΑρχείο

Ικανοποιημένοι οι έμποροι του Άργους από το αναπλασμένο κέντρο

Ευχαριστημένος από την πορεία και το αισθητικό αποτέλεσμα των έργων της ανάπλασης δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους, και ευχόμενος Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα στα μέλη του, κάνει παράλληλα και κάποιες προτάσεις για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των επισκεπτών της πόλης, μέσω στοχευμένων βελτιώσεων του κυκλοφοριακού και εξεύρεσης νέων θέσεων πάρκινγκ.

Όπως αναφέρεται από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου:
«Το κέντρο της πόλης μας παίρνει την τελική του μορφή και σύντομα αφού ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο έργο πιστεύουμε ότι η συνολική εικόνα θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική .

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους θεωρεί ως πολύ θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της υλοποίησης της ανάπλασης του κέντρου της πόλης και ελπίζει να προστατευτεί ανάλογα το σημαντικό αυτό έργο, όπως αντίστοιχα και οι πεζόδρομοι.

Το όμορφο κέντρο θα προσελκύσει τον κόσμο που απέφευγε λόγο των εκτελούμενων έργων το κέντρο της πόλης.

Βέβαια είναι αναγκαίο να ασχοληθεί η δημοτική αρχή με στοχευμένες βελτιώσεις του κυκλοφοριακού και με την απαραίτητη εύρεση δημοτικών χώρων στάθμευσης .

Ειδικά τώρα που το Άργος προσδοκά να έχει αυξημένη επισκεψιμότητα, δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τον κόσμο, προκαλώντας εκνευρισμό και ταλαιπωρία στους εκτός του Άργους επισκέπτες, που αναγκαστικά προσέρχονται εντός της πόλης με αυτοκίνητο .

Για τους Συναδέλφους και φίλους που μένουν στο Άργος θεωρούμε αναγκαίο να αφήνουν τις θέσεις ελεγχομένης στάθμευσης για τους επισκέπτες για κάθε είδους αγορές από τα καταστήματά μας ή για άλλες δουλειές.

Από την πλευρά της η δημοτική αστυνομία πρέπει να προστατεύει με περισσότερους ελέγχους τις λίγες προσφερόμενες θέσεις για εξυπηρέτηση των επισκεπτών .

Η τροχαία επίσης θα πρέπει να συμμετέχει στην καλή λειτουργία του κυκλοφοριακού και ειδικά να ελέγχει τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης για να μην δημιουργούν πρόβλημα τα φορτηγά όταν προμηθεύουν τα καταστήματα .

Συνάδελφοι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε το Αργος να γίνει φιλικό προς τους επισκέπτες του.»