ΚοινωνίαΑρχείο

Τέλος στον «ταχυδρομικό μεσαίωνα» της Επιδαύρου μετά τον σάλο

Το υπουργείο παραδέχεται τον ταχυδρομικό μεσαίωνα στην Επίδαυρο αλλά υπόσχεται ότι σύντομα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ της παλαιάς και Νέα Επιδαύρου θα αποκτήσουν μηχανογράφηση, καθώς, όπως σημειώνει ο Χ. Σπιρτζής σε απάντησή του προς τον Γιάννη Ανδριανό, έχει διεξαχθεί με επιτυχία διαγωνισμός προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού και αναμένεται σύντομα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την Ανάδοχο εταιρία.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση που έστειλε το αρμόδιο υπουργείο:
«Η ΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ), σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Τα ΕΛΤΑ λειτουργούν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, σύμφωνα με τους κανόνες της οικονομίας, αναπτύσσουν και υποστηρίζουν το Ταχυδρομικό Δίκτυο με συγκεκριμένα κριτήρια.

Ειδικότερα, τα ΕΛΤΑ παρακολουθούν πανελλαδικά της δημογραφικές, κοινωνικές, οικονομικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογούν τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται, επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομικού Δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει τα Ταχυδρομικά Καταστήματα, τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς Διανομείς κλπ, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη Ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τα Ταχυδρομικά Καταστήματα Παλαιάς Επιδαύρου και Νέας Επιδαύρου Αργολίδας, λειτουργούν πράγματι σήμερα ως χειρόγραφα Καταστήματα.

Έχει διεξαχθεί όμως με επιτυχία διαγωνισμός προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού και αναμένεται σύντομα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την Ανάδοχο εταιρία για τη μίσθωση αυτοματοποιημένων θυρίδων, ώστε όλα τα χειρόγραφα Καταστήματα άμεσα να αυτοματοποιηθούν.

Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι πρωταρχικός στόχος των ΕΛΤΑ, ως Φορέα Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών είναι να διασφαλίζει πάντοτε την ποιοτική ταχυδρομική εξυπηρέτηση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής».