ΕκδηλώσειςΑρχείο

Οι Μυθοπεριπατητές με την παράσταση «Ένα πιθάρι, μια ιστορία» στο Ναύπλιο

Η ομάδα «Μυθοπεριπατητές» παρουσιάζει στο «Πυκνό Παρόν» την παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης για μικρούς και μεγάλους: «Ένα πιθάρι, μια ιστορία».

Περιγραφή: Η Ελένη και η Αναστασία ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Άλκηστη που έρχεται από τη Σικελία με μια βαλίτσα γεμάτη από μικροαντικείμενα. Η συνάντησή τους και το περιεχόμενο της βαλίτσας θα γίνει αφορμή για να ξεκινήσει ένα αφηγηματικό ταξίδι.

Πρόκειται για μια παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης βασισμένη στην ιστορία του Λουίτζι Πιραντέλο «Το πιθάρι».

Πότε: Τετάρτη του Πάσχα, 4 Μαΐου 2016 και ώρα 6:30μμ

Που: καφεκοπτείο-καφωδείο «Πυκνό Παρόν» (οδός Πότι 1 – έναντι Νοσοκομείου Ναυπλίου)

Διάρκεια: 45 λεπτά

Είσοδος Ελεύθερη – Έξοδος Καπέλο

Περισσότερες πληροφορίες για το χώρο στο facebook: Πυκνό Παρόν.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα: 

Η ομάδα αφήγησης και δραματοποίησης παραμυθιών «Μυθοπεριπατητές» ιδρύθηκε το 2010 στην Πάτρα από απόφοιτους του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τότε τα μέλη της ομάδας έχουν ασχοληθεί ενεργά με την αφήγηση παραμυθιών, τη δραματοποίηση και την εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού. Η ομάδα έχει συνεργαστεί με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήμα Αγωγής Υγείας), νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, συλλόγους γονέων & κηδεμόνων των νομών Αχαΐας, Κορινθίας και Ηλείας, την ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής) παράρτημα Πατρών, το ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Πατρών, τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελ/σου, τις πατραϊκές εκδόσεις «Περί Τεχνών», παιδαγωγικά βιβλιοπωλεία, ΜΚΟ, την Ομάδα Εθελοντών Πρόληψης της Παραλίας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, , την Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Πρόταση» Πάτρας κ.α. Η δράση της ομάδας συνεχώς εξελίσσεται και μετασχηματίζεται ανάλογα με την κατεύθυνση που της δίνουν τα μέλη της.

Blog: mithoperipatites.wordpress.com

Facebook: mithoperipatites

 

Update (28/4/2016): Οι Μυθοπεριπατητές προχώρησαν σε ακύρωση της παραπάνω παράστασης για προσωπικούς λόγους.