ΚοινωνίαΑρχείο

Απαγορεύεται να αρρωσταίνουν τα παιδιά της Αργολίδας τα σαββατοκύριακα;

Άμεση απάντηση κι εξεύρεση λύσης στις αγωνιώδεις καταγγελίες γονέων για την αδυναμία εξεύρεσης εφημερεύοντος παιδιάτρου τα Σάββατα και τις Κυριακές σε ολόκληρη την Αργολίδα, ζητά από τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, ο Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Γιάννης Μανιάτης.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

«Κύριε Υπουργέ,

Ανησυχητικά περιστατικά απαξίωσης και εγκατάλειψης του συστήματος υγείας στην Αργολίδα καταγράφεται από τον Τύπο μετά από αγωνιώδεις καταγγελίες γονέων για την αδυναμία εξεύρεσης εφημερεύοντος παιδιάτρου τα Σάββατα και τις Κυριακές σε ολόκληρη την Αργολίδα, αλλά και σε διπλανούς νομούς. Παρά τις διαβεβαιώσεις σας κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο γραφείο σας, ότι θα στηρίξετε τις δομές υγείας στην Αργολίδα, μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά η κατάσταση επιδεινώνεται. Δεν υπάρχει σχεδιασμός και πρόνοια ώστε να είναι υπάρχει διαθέσιμος εφημερεύων παιδίατρος ούτε στο Άργος, ούτε στο Ναύπλιο, αλλά ούτε και στις διπλανές Κόρινθο και Τρίπολη! Οι αγωνιώντες γονείς έλαβαν έκπληκτοι την απάντηση ότι για να φροντίσει παιδίατρος το παιδί τους έπρεπε να μεταβούν στην Καλαμάτα!

Επειδή η αγωνία των γονέων της Αργολίδας και των γύρω νομών μεγαλώνει καθημερινά και τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση η στοιχειώδης υγειονομική περίθαλψη των παιδιών, με απαξιωτικό για ευρωπαϊκή χώρα τρόπο, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πότε και πώς θα επιλυθεί μόνιμα και άμεσα το θέμα της εφημερίας παιδιάτρου στην Αργολίδα;
2. Πώς θα αντιμετωπισθεί βραχυπρόθεσμα το θέμα ώστε να σταματήσει η αγωνία των παιδιών;»