ΠολιτικήΑρχείο

Τι είπε στ΄αλήθεια ο Παυλόπουλος από το Άργος για τον μισθό του (Βίντεο)

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του Βασίλη Λεβέντη στη βουλή σχετικά με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι στην πρόσφατη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Άργος, στην οποία ήταν παρών και ο ίδιος, υπήρξε αναφορά στα πέντε πιο σημαντικά ψηφίσματα του Καποδίστρια, μεταξύ των οποίων, ήταν αυτό που αφορούσε τον προσδιορισμό της χορηγίας του Κυβερνήτη, την οποίαν ουδέποτε αποδέχθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής:

«Και είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας: Και εγώ θα κάνω το ίδιο, στη γραμμή αυτή…

Περιμένω από τον κ. Πρόεδρο να το κάνει…. Το είπα αμέσως στον βουλευτή Μανιάτη και στον βουλευτή Άργους του ΣΥΡΙΖΑ… Του είπα αμέσως, “τι κουβέντα είναι αυτή;” Τώρα πρέπει να κόψει το μισθό του. Η Ένωση Κεντρώων του ζητούμε να κόψει το 50% αλλά αυτός προθυμοποιήθηκε να τον κόψει όλο. Όμως πρέπει να τον κόψει γιατί είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας και η κουβέντα του μετράει…»

Η είδηση μεταδίδεται τις τελευταίες ώρες, κάνοντας λόγο ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα αφαιρέθηκε από τα πρακτικά. Ωστόσο υπάρχει και το σχετικό βίντεο της ομιλίας, από το οποίο σας παραθέτουμε το επίμαχο σημείο, όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει γενικόλογα πως θα πρέπει ο ίδιος να έχει ως οδηγό του τα διδάγματα και τις πράξεις του Καποδίστρια που προανέφερε, χωρίς όμως να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο θέμα του μισθού του…  

Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: 

 

Η ομιλία Λεβέντη (μετά το 20′ το σχετικό απόσπασμα):