ΕυρώπηΑρχείο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης βιάζεται πολύ να γίνει πρωθυπουργός

«Να πάμε σε μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με όλα τα δημοκρατικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου, που ο καθένας βάση με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί βάση των ποσοστών που είχε στις εθνικές εκλογές, να προσφέρει μια λύση ασφάλειας για τον Ελληνικό λαό». Τα παραπάνω δηλώνει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης από το Στρασβούργο, στη συνέντευξη που έδωσε στον Άκη Γκάτζιο.

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει: «Να μην πάμε σε εκλογές, όπως λέει ο κος Μητσοτάκης. Ο κος Μητσοτάκης βιάζεται πολύ να γίνει πρωθυπουργός. Ας δει τι έπαθαν οι προηγούμενοι που βιάστηκαν».

Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις τονίζει ότι «Ο κος Τσίπρας μέσω του κόφτη, αντί να κόψει τις συντάξεις εφέτος, θα τις κόψει του χρόνου. Ενέταξε στο δημοσιονομικό κόφτη και συντάξεις βασικές και μισθούς. Αυτό που δεν κάνει εφέτος, θα το κάνει είτε από το 2017, είτε από το 2018. Αυτό λοιπόν είναι μια κοροϊδία».

Θεωρεί ότι το κόστος της συμφωνίας είναι πάρα πολύ μεγάλο ιδιαίτερα σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών βαρών.

Σύμφωνα με τον κο Ανδρουλάκη, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι βασικοί πυλώνες της ανάπτυξης, οι παραγωγικές δυνάμεις θα επωμισθούν ένα πολύ μεγάλο βάρος, που δεν θα βοηθήσει να έχουμε επενδύσεις ώστε να μειωθεί η ανεργία που είναι το βασικό κοινωνικό ζήτημα. Επίσης αυξάνονται πάρα πολύ οι εισφορές για τις νεότερες γενιές. Παρόλο για μερικά χρόνια φαίνεται να πέφτουν, μετά αυξάνονται ραγδαία, τονίζει ο ευρωβουλευτής και προσθέτει:

«Αν το δούμε μακροπρόθεσμα, οι νέοι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν περισσότερες εισφορές και θα πάρουν μικρότερες συντάξεις. Και αυτό είναι βαθιά γενεαλογικά άδικο γιατί αφορά μια γενιά η οποία ζει ήδη ανεργία 45% – 50% και την οδηγούν είτε στην ανεργία, είτε στην εργασία με πολύ μεγάλο κόστος, το οποίο είναι επαχθές για τις σημερινές  κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα».