ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος, ότι  η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  για εγγραφή και επανεγγραφή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου για την νέα σχολική περίοδο 2016-2017 ορίζεται  το διάστημα από την Δευτέρα  13η Ιουνίου 2016 έως και Παρασκευή 8η Ιουλίου 2016.Επανεγγραφές, θεωρούνται τα παιδιά τα οποία κατά το προηγούμενο σχολικό έτος φιλοξενούνται  την τρέχουσα σχολική χρονιά 2015-2016 στους Σταθμούς Νέες εγγραφές, θεωρούνται τα παιδιά τα οποία καταθέτουν πρώτη φορά αίτηση εγγραφής. Για διευκρινήσεις – έντυπα-δικαιολογητικά –γεωγραφικά όρια σταθμών –οικονομική συμμετοχή (τροφεία) και λοιπές πληροφορίες θα υπάρξει νέα ενημέρωση με ανακοίνωση στις αρχές Ιουνίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

1.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΤΡΟΦΕΙΑ
Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας θα δηλώσουν συμμετοχή στην δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωή” της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε και για το έτος 2016-2017 εφόσον συνεχιστεί το πρόγραμμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσα νήπια επιλεγούν θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας χωρίς οι γονείς να καταβάλουν τροφεία. Στην ανωτέρω δράση θα δοθούν θέσεις από κάθε παιδικό σταθμό. Τα δύο προηγούμενα χρόνια ωφελήθηκαν συνολικά περίπου 120 οικογένειες από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ευπαθείς ομάδες όπως άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ Δόθηκε μια έμπρακτη στήριξη σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο στους δημότες του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

2. ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
α. Εργαζόμενες μητέρες στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες
β. Άνεργες Μητέρες ( με δελτίο ανεργίας σε ισχύ)
γ. Άντρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

3. ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
α. Οι μητέρες που είναι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α (α και β βαθμού).