ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η προοπτική του Master Plan και τα έργα που επιτέλους πρέπει να ξεκινήσουν

Την θετική του ψήφο επί της τελικής πρότασης του master plan του λιμανιού έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων κατά την τελευταία συνεδρίαση του. Ένα σχέδιο που είχε προκαλέσει αρκετές συζητήσεις και διαφωνίες, μπαίνει στην τελική του τροχιά και ελπίζουμε σύντομα να δούμε και έργα. 

Συγκεκριμένα, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ενέκριναν κατά πλειοψηφία τις μελέτες πλαισίου έργων ανάπτυξης του λιμένα Ναυπλίου, οι οποίες καλύπτουν το σχεδιασμό της λιμενικής υποδομής, των χερσαίων υποδομών, την περιγραφή των αναπτυξιακών προτάσεων καθώς και την οικονομοτεχνική ανάλυση για το κόστος κατασκευής των έργων και της απόσβεσής τους μετά το πέρας των εργασιών. Δεν ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η καθεμία για τους δικούς της λόγους.

Η θετική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου επί των συγκεκριμένων σχεδίων, μέσω των οποίων περιμένουμε να αρχίσει επιτέλους η αναβάθμιση του λιμανιού του Ναυπλίου, ανοίγει το  δρόμο για ένα απαραίτητο αναπτυξιακό έργο και αποτελεί το αποκορύφωμα των προσπαθειών που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για τον σχεδιασμό του.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στο master plan, αν και εφόσον πραγματοποιηθούν, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού του Δήμου Ναυπλιέων, με στόχο τόσο τoν εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, όσο και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών.

Με τα καλά του και με τα κακά του, το πλαίσιο αυτό δεν παύει να αποτελεί ένα απαραίτητο πρώτο βήμα για την απαρχή βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων, οι οποίες παραμένουν απαρχαιωμένες.