ΠολιτικήΑρχείο

Στη βουλή το ανοιξιάτικο χαλάζι στην Αργολίδα

Την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από την έντονη χαλαζόπτωση στις περιοχές Ίρια, Παναρίτη, Προσύμνη, Σκαφιδάκι, Ελληνικό, Κιβέρι, Καλαμάκι και Βελανιδιά ζητά με ερώτησή του στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Η χαλαζόπτωση που έγινε το Σάββατο (21/5) έπληξε κυρίως τα Ίρια με το χαλάζι να είναι σε μέγεθος μεγαλύτερου από στραγάλι. Σίγουρα έχουν πληγεί καλλιέργειες αλλά το μέγεθος της ζημιάς θα κριθεί από τους ειδικούς, κάτι που λογικά αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις περιοχές Ίρια, Παναρίτη, Προσύμνη, Σκαφιδάκι, Ελληνικό, Κιβέρι, Καλαμάκι και Βελανιδιά Αργολίδας προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα σε οπωροκηπευτικά, εσπεριδοειδή και βερίκοκα.

Με δεδομένη την ήδη πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών και το γεγονός ότι οι ίδιοι πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση των καλλιεργειών τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιές ενέργειες θα προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση στις περιοχές Ίρια, Παναρίτη, Προσύμνη, Σκαφιδάκι, Ελληνικό, Κιβέρι, Καλαμάκι και Βελανιδιά Αργολίδας.»