ΚοινωνίαΑρχείο

Να προχωρήσουν τα έργα για να δούμε φυσικό αέριο στην Αργολίδα

Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις απαιτούμενες μελέτες και τα έργα που περιλαμβάνουν την κατασκευή υποσταθμού χαμηλής πίεσης και δικτύων διανομής, ώστε να αξιοποιηθεί ο αγωγός φυσικού αερίου που διέρχεται από την Αργολίδα για οικιακή, αγροτική και επιχειρηματική χρήση, ζητά με ερώτησή του στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Καθώς η κατασκευή του μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου που διασχίζει την Αργολίδα και καταλήγει στη Μεγαλόπολη έχει ολοκληρωθεί, είναι επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη της περιοχής να προχωρήσουν οι διαδικασίες για μελέτες  και έργα – που περιλαμβάνουν την κατασκευή υποσταθμού χαμηλής πίεσης και δικτύων διανομής – για την αξιοποίηση του αερίου στις πόλεις της Αργολίδας από οικιακούς καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μονάδες όπως χυμοποιεία και συσκευαστήρια για καταψυκτικούς θαλάμους, και αγροτικές εγκαταστάσεις όπως θερμοκήπια.

Δεδομένου του ότι η δυνατότητα αυτή θα μειώσει το κόστος της ενέργειας στους ως άνω καταναλωτές και ταυτόχρονα το ενεργειακό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα διασφαλιστεί η αξιοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου που διασχίζει την Αργολίδα από οικιακούς καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εργοστάσια και αγροτικές εγκαταστάσεις”.