ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Γιατί το Ναύπλιο δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό στην Παλιά Πόλη, ενώ τα Τρίκαλα τα κατάφεραν;

Την ώρα που το Ναύπλιο συνεχίζει να πνίγεται από αυτοκίνητα που δεν έχουν χώρο να σταθμεύσουν με αποτέλεσμα να κλείνουν δρόμους και να προκαλούν την αγανάκτηση αφού δεν έχουν χώρο να σταθμεύσουν στην παλιά πόλη, τα Τρίκαλα, έρχονται να μας βάλουν τα …γυαλιά.

Ιδέες για το Ναύπλιο έχουν κατά καιρούς κατατεθεί πολλές. Τόσο για χώρους στάθμευσης, όσο και για περεταίρω πεζοδρομήσεις. Πώς θα γίνουν όμως όλα αυτά αν δεν λυθεί το θέμα της μετακίνησης του κόσμου; Γιατί είναι πράγματι πρόβλημα αν σταθμεύσει κάποιος στην παλιά Νομαρχία, να φτάσει με τα πόδια στον Ψαρομαχαλά. Ιδίως αν είναι ηλικιωμένος. Δεν θα είχε αντίρρηση όμως, αν υπήρχε μια λύση σαν αυτή των Τρικάλων, ακόμα και αν αναγκαζόταν να σταθμεύσει πολύ μακριά το αυτοκινητό του.

Θα εμπιστευόσασταν να επιβιβαστείτε σ’ ένα λεωφορείο χωρίς οδηγό; Στους δρόμους των Τρικάλων, το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό πραγματοποίησε το παρθενικό, δοκιμαστικό δρομολόγιο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος #CityMobil2, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμος Τρικκαιων και τη στήριξη της Περιφέρεια Θεσσαλίας.Η συγκεκριμένη καινοτομία έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Europe in my regionhttp://ow.ly/SH0kE

Posted by Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα on Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Στους δρόμους των Τρικάλων, το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Europe in my region

Να σημειωθεί ότι τα Τρίκαλα έχουν την παγκόσμια πρωτιά χρήσης λεωφορείων χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον. Το τετραετές πρόγραμμα CityMobil2 (Cities demonstrating cybernetic mobility) ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012. Συνολικά συμμετέχουν 45 ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e- Trikala ΑΕ συμμετέχει και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι πέντε εκπροσωπούν τους κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Yamaha, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile.