ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τα είπε με Τατούλη ο Μουσταϊρας

Με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη συναντήθηκε στην Τρίπολη ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Άργους – Μυκηνών «Φωνή Λαού» Γιώργος Μουσταΐρας, όπου τον ενημέρωσε κατ’ αρχάς για την πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο στις επόμενες εκλογές.

Η συνάντηση είχε σκοπό την αλληλοενημέρωση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η αγροτική οδοποιία, η ασφάλεια των δρόμων κ.α.

Ο κ. Τατούλης τόνισε πως από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι έτοιμη η λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με τρία εργοστάσια και δύο σταθμούς μεταφόρτωσης.
 

Ως προς το θέμα των δρόμων και της αγροτικής οδοποιίας είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού και βελτίωσης των οδικών αξόνων Άργους – Κουτσοποδίου και Άργους – Δαλαμανάρας και  έχει προϋπολογισθεί ένα σημαντικό κονδύλι για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας. Επίσης, η Περιφέρεια έχει αναλάβει, αν και ήταν έργο του Δήμου, την κατασκευή του γκρεμισμένου από τις πλημμύρες γεφυριού της Άκοβας, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, όπου έχει ήδη υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Στο δε Κεφαλάρι Άργους ξεκίνησαν οι εργασίες στήριξης του βράχου επάνω από την Ζωοδόχο πηγή, για να μην θρηνήσουμε ξανά θύμα…

Ο κ. Τατούλης τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρακολουθεί στενά τα θέματα του Δήμου Άργους – Μυκηνών και όπου χρειαστεί παρεμβαίνει θετικά ή διορθωτικά, όπως συνέβη με την ένταξη του έργου της ανάπλασης του κέντρου της πόλης του Άργους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 – 2013 και με τις διορθώσεις των σχετικών μελετών.

Η συνάντηση του Πέτρου Τατούλη με τον Γιώργο Μουσταΐρα έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και ολοκληρώθηκε με την εκατέρωθεν δέσμευση για στενή επικοινωνία και στο μέλλον.