ΚοινωνίαΑρχείο

Έρευνα του ΣΥΚΑΦΙΑΡ για τις συναισθηματικές επιπτώσεις του καρκίνου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο των δράσεων του για την ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασθενών με καρκίνο, διεξάγει μια έρευνα με θέμα τις συναισθηματικές επιπτώσεις του καρκίνου στους ασθενείς και τις ενέργειες τους για ψυχολογική υποστήριξη.

Πρόκειται για μια συγκριτική μελέτη, μιας και η έρευνα αυτή διεξήχθη για πρώτη φορά το 2006 στα μέλη του Συλλόγου. Αποτελέσματα της πρώτης έρευνας παρουσιάστηκαν στο 8ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας στην Αθήνα. Στόχος είναι η διερεύνηση των επιπτώσεων της ασθένειας του καρκίνου στις διαπροσωπικές σχέσεις του καρκινοπαθούς και στα συναισθήματα του καθώς και της πρόθεσης του για αναζήτηση ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς.

Προσκαλούνται οι ασθενείς να συμμετάσχουν στην έρευνα, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που θα βρουν στα γραφεία του συλλόγου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18:00-20:00. Θα είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα 28 Μαΐου ως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου. Επίσης, το ερωτηματολόγιο θα βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στη σελίδα facebook.com/sykafiar2 όπου μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το αποστείλετε συμπληρωμένο ταχυδρομικά στη διεύθυνση Γούναρη 47, Άργος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ιατρικά συνέδρια προκειμένου να κινητοποιήσουν την ιατρική κοινότητα αλλά και τους δημόσιους φορείς.

Σε συνεργασία με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Ελισάβετ Γεωργίου, η οποία έχει και την επιστημονική επιμέλεια της έρευνας, ο σύλλογος τα τελευταία 10 χρόνια παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς και φροντιστές, ενώ παράλληλα κάθε 15 μέρες λειτουργεί ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών που βρίσκονται σε στάδιο διάγνωσης και θεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 27510 68858.