ΕκδηλώσειςΑρχείο

Θέατρο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση «Ο Τελευταίος Ασπροκόρακας» του Αλέξη Σολομού στο θέατρο Τριανόν τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου (19:00).

Ο “Τελευταίος Ασπροκόρακας”, είναι ένα έργο που πρωτοπαίχτηκε αμέσως μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το 1945. Είναι μια εύστοχη και καυστική σάτιρα των ηθών της Ελληνικής παραδοσιακής μεγαλοαστικής οικογένειας, που πασχίζει να διατηρήσει το όνομά της ψηλά με κάθε μέσο. Μια καταδίκη της διαφθοράς της πολιτικής και μιας κοινωνίας με ψεύτικες αξίες και διλλήματα. Ένας κόσμος καταρρέει, ο κόσμος της Βιργινίας Ασπροκόρακα, και κάθε Βιργινίας που κρύβεται πίσω από το πέπλο του καθωσπρεπισμού και του φόβου για την αλήθεια… Όλα επιτρέπονται στο βωμό της διατήρησης του ονόματος, ακόμα και η θυσία των προσωπικών σχέσεων και συναισθημάτων.

Παίζουν οι μαθητές Κουντής Δήμος (Α2) Γιάννης Κυριαζή Έλενα (Α2) Ανθυπολοχαγός Λώλης Κωστούρου Έλενα (Α2) Πρωθυπουργός Ντόκου Κατερίνα (Α3) Άννα-Μαρία Μανώλη Ηρώ (Α3) Ολυμπία, Τσατσάρας Χριστοπούλου Άλκηστις (Α5) Φωτογράφος β’ Νάσσου Γωγώ (Β2) Φωτογράφος α’ Τερζίου Φραντζέσκα (Β4) Μήτση Δαμίγος Σπύρος (Γ1) Διευθυντής, Γκαρσόνι, Γιατρός Λαμπρίδης Αντώνης (Γ2) Σώτος Λεβεντογιάννη Αγγελίνα (Γ2) Αλεξάνδρα Παπαβασιλείου Θεοδώρα (Γ4) Βιργινία Παπαναστασίου Πάνος (Γ4) Νικηφόρος Ράλλη Ναταλία (Γ4) Κλεάνθης Σαγκιώτη Βίβιαν (Γ4) Ρωξάννη Τρίγκα Χρύσα (Γ5) Ρόζα.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Προγράμματος είναι η Σοφία Γκιόλα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.