ΚοινωνίαΑρχείο

Τι κρύβεται πίσω από τον εμπρησμό της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Αργολίδας

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί 3 άτομα ηλικίας 19, 22 και 49 ετών για εμπλοκή τους στον εμπρησμό της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για εμπρησμό και κατοχή εκρηκτικών υλών και ο 49χρονος για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό.

Ο εμπρησμός συνδέεται με ύποπτη υπόθεση έκδοσης αδειών οδήγησης, στην οποία φέρεται να είναι μπλεγμένος υπάλληλος της υπηρεσίας, ο οποίος εξετάζεται αν είναι αυτός που έδωσε την εντολή στους δύο νεαρούς να «σβήσουν τα ίχνη»…

Ο Έντυπος Αναγνώστης ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που δεν βρέθηκε προ εκπλήξεως, αφού είχε εξ’ αρχής αποκαλύψει τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση.

Όπως αναφέρει στην πρωτοσέλιδη είδησή του ο Έντυπος Αναγνώστης:
«Σύμφωνα με πληροφορίες ο εμπρησμός οφείλεται σε προσπάθεια κάποιου ή κάποιων να σβηστούν τα ίχνη από το τμήμα έκδοσης αδειών. Η ιστορία ξεκινά από την σύλληψη ατόμων ελλήνων και ενός Κινέζου στα χέρια των οποίων υπήρχαν άδειες οδήγησης, γνήσιες αλλά να έχουν εκδοθεί από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Στα ΚΕΠ ανανεώνονται μεν οι άδειες αλλά δεν εκδίδονται νέες, όπως έγινε με τις συγκεκριμένες.

Κάποιος επομένως ή γνώριζε το κωδικό εισόδου- πρόσβασης στο υπουργείο συγκοινωνιών, υπαλλήλου της Διεύθυνσης συγκοινωνιών της Αργολίδας και με αυτόν προχώρησε σε έκδοση αδειών ή υπάλληλος της Διεύθυνσης συγκοινωνιών της Αργολίδας ενδεχομένως να εμπλέκεται σε κύκλωμα έκδοσης αδειών οδήγησης.

Την περασμένη Πέμπτη ενημερώθηκε για την περίεργη έκδοση των αδειών οδήγησης ο προϊστάμενος της εδώ διεύθυνσης και ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο για το συμβάν. Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν υπερεσιακά, σύμφωνα πάλι με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο τμήμα συγκοινωνιών υπήρχαν φάκελοι κενοί με τα ονόματα των αποδεκτών των διπλωμάτων τα οποία οι δράστες θέλησαν χτες να εξαφανίσουν με τον εμπρησμό των γραφείων και των αρχείων.

Μοναδικός μάρτυρας η κάμερα στον διάδρομο που σύμφωνα με τους εργαζόμενους ήταν σε λειτουργία και επομένως θα κατέγραψε τους δράστες.» 
 
Διαβάστε Επίσης: Κρανίου τόπος η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Αργολίδας