ΠολιτικήΑρχείο

Επιλεκτική αυτολογοκρισία;

Μια μέρα μετά την μεγάλη για τα δεδομένα του Άργους Εκδήλωση – Πορεία στη Μνήμη του Πολυτεχνείου του `73 και κατά της αναζωπύρωσης φασιστικών φαινομένων στην χώρα μας, το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας (Α.Α.Μ.Α.) καταγγέλλει χωρίς να κατονομάζει σχεδόν όλα τα ΜΜΕ του νομού πως επιλεκτικά λογοκρίθηκαν, μη δημοσιεύοντας δελτία τύπου που στρέφονταν κατά του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Α.Α.Μ.Α. ανέφερε:
“Τις ημέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση – τοποθέτηση του Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας σχετικά με το «φαινόμενο», γινόμαστε μάρτυρες μιας άτεχνης και αγχωτικής προσπάθειας υπερθεματισμού, απόκρυψης και αφορισμού του περιεχομένου της. Οι προσπάθειες αυτές, όμως, διακατέχονται από πανικό, δείγμα της ταραχής που προκάλεσε η επιλογή μας να σταθούμε χωρίς περιστροφές απέναντι σε έναν «λαοφιλή» ηγέτη και το «άτρωτο» σύστημά του, με αποτέλεσμα το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν με ακόμα έναν τρόπο τα γραφόμενά μας.

Κάπως έτσι, «θαυμάσαμε» τον ίδιο να απειλεί ευθέως και δημοσίως με προσωπικά μηνύματα (σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης) δημοσιογράφους επειδή τόλμησαν να αναδημοσιεύσουν την ανακοίνωση του Α.Α.Μ.Α. Το αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο portal αφού την είχε δημοσιεύσει λίγο νωρίτερα…να την «κατεβάσει» μετά την «δημοκρατική» παρέμβαση! Απλά εξαφανίστηκε μαζί με τα απειλητικά σχόλια (τα όποια όμως διασώθηκαν και αναδημοσιεύονται σε άλλο site).

Είδαμε, επίσης, ένα από τα «μεγαλύτερα» ενημερωτικά portal της Αργολίδας, να μην δημοσιεύει την ανακοίνωση του Α.Α.Μ.Α. (αλήθεια, γιατί δεν γίνεται το ίδιο με τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις που σας στέλνουμε;) όπως και καμία από τις ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων που κατήγγειλαν το φασιστικό παραλήρημα της εκδήλωσης στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος, αμέσως μετά. Δεν έμειναν εκεί όμως.

Μετά τα έκτροπα στο δημοτικό συμβούλιο Άργους την προηγούμενη Τρίτη και την επίθεση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) από συμβούλους της παράταξης του δημάρχου, η συγκεκριμένη δημοτική κίνηση εξέδωσε ανακοίνωση (Πέμπτη 10/11) για την φασιστική συμπεριφορά που αντιμετώπισε, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο και τους συμβούλους του. Ούτε αυτή δημοσιεύτηκε καθώς και καμία αναφορά στο επεισόδιο. Λίγες ώρες πριν, βέβαια, είχε δημοσιεύσει το δελτίο τύπου της Τ.Ε. ΚΚΕ Αργολίδας για τον νέο πλανητάρχη… Επιλεκτική λογοκρισία σε κάθε αναφορά ενάντια στον Ηγέτη, από οποιονδήποτε. Το σύστημα δουλεύει”.