ΠολιτικήΑρχείο

Η απάντηση Γκιόλα σε Βενιζέλο (Vid)

Παρέμβαση για δυο σημαντικά θέματα  της επικαιρότητας έκανε ο βουλευτής Αργολίδας  του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας , στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Απαντώντας  σε πρόταση  του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που  ζήτησε , με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας περί  εμπλοκής πολιτικών προσώπων στη λίστα Μπόργιανς, να κληθεί στην επιτροπή  εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Γκιόλας τόνισε ότι για προηγούμενα δημοσιεύματα, ανακριβή και που διαστρεβλώνουν την αλήθεια σε βάρος της κυβέρνησης και υπουργών, δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία.

«Δεν είμαστε δικαστές, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα αλλά και ο πολιτικός διάλογος για να διευκρινισθούν αυτά» είπε ο κ. Γκιόλας που κατέληξε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση.

Επίσης ο κ. Γκιόλας τοποθετήθηκε στην πρόταση Βενιζέλου περί ακρόασης στην επιτροπή των Δικαστικών Ενώσεων, με αφορμή τις πληροφορίες για σύσταση νέας Ένωσης Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών.

Ο βουλευτής Αργολίδας -και μέλος της επιτροπής- Γιάννης Γκιόλας επισήμανε ότι «η επιτροπή θεσμών δεν μπορεί να παρέμβει στην ελεύθερη δυνατότητα του “συνεταιρίζεσθαι” και “συνδικαλίζεσθαι” των δικαστικών και οι ίδιοι μπορούν να ρυθμίσουν τα θέματα τους».