ΡεπορτάζΑρχείο

Οι χιονάθρωποι του Άργους

Ευτυχώς που πέρα από τους ανθρώπους – χιονάνθρωπους, της μιζέριας, της μουρμούρας, του κατιναριού και της κακίας, το Άργος ευτυχώς διαθέτει ανθρώπους που εκδηλώνουν με απλά πράγματα την χαρά τους, ακόμα και με το χιόνι, εκφράζοντας με την δική τους αντίληψη την μεταβλητότητα αυτού του κόσμου.

Μικροί και “μεγάλοι” μικροί, άφησαν στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και έπλασαν τους δικούς τους χιονανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Δεν γνωρίζουμε από που κρατάει αυτή η συνήθεια όμως η χαρά που προσφέρει λιώνει το πάγο στις καρδιές των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πέρα από ύψος 1,62μ. ο τέλειος χιονάνθρωπος πρέπει να αποτελείται από τρεις μπάλες διαμέτρου 30 εκ. για το κεφάλι, 50 εκ. για τον κορμό και 80 εκ. για την βάση του.

Οι συγκεκριμένες διαστάσεις αποτελούν, κατά τους ίδιους, τον χρυσό κανόνα της επιτυχίας. Ακόμα, ο χιονάνθρωπος οφείλει να έχει χέρια από κλαράκια και να είναι κατασκευασμένος από φρέσκο χιόνι. Τα μάτια του δεν πρέπει να έχουν απόσταση μεγαλύτερη από 5 εκ. μεταξύ τους,, ενώ η καροτένια μύτη του θα πρέπει να έχει μήκος 4 εκ. Τέλος, ο μοδάτος χιονάνθρωπος οφείλει να φοράει τρία αξεσουάρ – καπέλο, κασκόλ και γάντια -, αλλά και φέρει τρία κουμπιά στο μπροστινό μέρος του κορμού του τοποθετημένα σε ίση απόσταση μεταξύ τους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν μάλιστα ότι ο Όλαφ, ο γνωστός χιονάνθρωπος από την ταινία της Ντίσνεϊ, Frozen, δεν ακολουθεί τις ιδανικές αναλογίες. Κάτι τέτοιο παρόλα αυτά δεν φάνηκε να επηρεάζει τη δημοτικότητά του στους μικρούς θαυμαστές του.

 

Διαβάστε Επίσης: Η Αριάδνη ομόρφυνε το Άργος