ΠολιτικήΑρχείο

Με παλιά υλικά δεν χτίζεις νέα κεντροαριστερά

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βραδυνή της Κυριακής, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι εάν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς οδηγήσουν σε αναπαλαίωση της παράταξης τότε αυτό θα είναι ένα δώρο προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε επίσης ότι η ενότητα δεν αρκεί από μόνη της, αλλά χρειάζεται ριζοσπαστική ανανέωση ιδεών και προσώπων.

Για τη κυβέρνηση επισημαίνει ότι: «Η οπορτουνιστική της στρατηγική, γύρισε το ρολόι πίσω στο 2012 απαξιώνοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού και εκθέτοντας την χώρα σε περαιτέρω κινδύνους».

Ακόμη, σχετικά με το επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της κεντροαριστεράς υποστηρίζει ότι αυτό πρέπει να είναι ανοιχτό, δημοκρατικό και χωρίς σύνεδρους δυο ταχυτήτων, ενώ μετά την ολοκλήρωση του πρέπει μέσω μιας δημοκρατικής διαδικασίας να εκλεγεί ηγεσία από τη βάση.

Αναφερόμενος στην ένταξη βουλευτών από το Ποτάμι χαρακτηρίζει άκομψο «από τη μια να τους προσκαλούμε για συνεργασία και ταυτόχρονα να παίρνουμε βουλευτές εκλεγμένους στα ψηφοδέλτια του». Υπογράμμισε επίσης για το ίδιο θέμα ότι: «είναι θέμα αξίων να μείνουμε μακριά από τέτοιες κινήσεις που υιοθέτησαν στο παρελθόν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος, για την εκλογή Τραμπ εκτιμά ότι: «είναι η ευκαιρία της Ευρώπης για να πρωταγωνιστήσει ως δημοκρατική, πολιτικά φιλελεύθερη δύναμη αξιών απέναντι στο μισαλλόδοξο λόγο του νέου Αμερικανού Προέδρου».